NavMenu

Bahilj: Potrošačima omogućiti da biraju proizvode

Izvor: eKapija Utorak, 18.10.2011. 15:54
Komentari
Podeli

Našim potrošačima moramo omogućiti da sami biraju proizvode koje žele kada uđu u neki trgovački centar, što možemo ostvariti sa 50 posto domaćih proizvoda na policama većih trgovačkih centara, istakao je Milorad Bahilj, Federalni ministar trgovine tokom današnje posjete Zeničko-dobojskom kantonu.

Inače, u okviru posjete Vlade FBiH, Zeničko-dobojskoj županiji održala se i zajednička sjednica federalne i županijske Vlade, a Milorad Bahilj, federalni ministar trgovine se sastao i sa Jusufom Durakovićem, ministrom privrede Zeničko- dobojske županije. Na sastanku se između ostaloga razgovaralo o zaštiti domaće proizvodnje, smanjenu marži i zastupljenosti domaćih proizvoda na BiH tržištu.

Posjeta Zeničko-dobojskoj županiji i sjednica sa županijskom Vladom, je ujedno četvrti susret Vlade FBiH sa županijskim vladama, što je jasan pokazatelj inicijative Vlade FBiH za što boljom i efikasnijom suradnjom svih nivoa vlasti u FBiH. Zanimljivo je napomenuti kako je i ovoga puta zbog mjeraštednje Vlada FBiH u jednodnevnu posjetu Zeničko- dobojskoj županiji doputovala autobusom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.