NavMenu

Trebinje: Proizvodnja zdrave hrane šansa za zapošljavanje

Izvor: eKapija Petak, 14.10.2011. 15:36
Komentari
Podeli

"Poljoprivredna proizvodnja u zaštićenom prostoru", naziv je radionice, održane danas u prostorijama Poslovnog inkubatora, koju, u okviru aktivnosti na realizacije prve faze projekta "Škola preduzetništva", uz podršku Opštine Trebinje, implementira Agencija za mala i srednja preduzeća opštine Trebinje.

Prema riječima Aleksandra Kurtovića, direktora Agencije za MiSP opštine Trebinje, projekat ima za cilj smanjenje nezaposlenosti u našoj lokalnoj zajednici, te, s obzirom da je poljoprivreda strateška grana dugoročnog razvoja opštine Trebinje, ima punu podršku lokalne samouprave.

"Kroz realizaciju prve faze projekta profilisaće se oblasti koje trebaju da budu obuhvaćene u narednom periodu, kako bi dosadašnji poljoprivredni proizvođači proširili svoje proizvodne kapacitete, a novi započeli uspješnu poljoprivrednu proizvodnju, te tako sebi i svojoj porodici obezbijedili pristojnu egzistenciju", rekao je Kurtović na početku rada današnje radionice.

Pozdravljajući učesnike radionice, načelnik Opštine Trebinje Dobroslav Ćuk je i ovom prilikom izrazio punu podršku ovom projektu, kao i drugim sličnim inicijativama usmjerenim na smanjenje nezaposlenosti.

"Trebinje i njegova regija posjeduju izvanredne prirodne resurse za proizvodnju mediteranskih kultura, što otvara dobre mogućnosti za kvalitetno bavljenje poljoprivredom i proizvodnjom zdrave hrane. S toga, poljoprivreda i turizam jesu zacrtani kao značajni pravci razvoja naše opštine. Uz to, poslednjih godina, uz podršku Vlade RS i resornog ministarstva, obezbijedili smo tehničku vodu u svim ruralnim dijelovima opštine, što je još jedan podstrek za intenzivnije bavljenjem poljoprivredom", rekao je Ćuk, dodavši da je, uz dobre prirodne pretpostavke, u daljem razvoju agrara neophodno partnerstvo poljoprivrednih proizvođača sa naukom i strukom iz oblasti poljoprivrede.

Pri tom, načelnik Opštine je podsjetio da lokalna samouprava provodi određene aktivnost kako bi se u Trebinju obezbjedili uslovi za osnivanje i rad visokoškolske ustanove poljoprivredne struke za oblast mediteranskih poljoprivrednih kultura.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.