NavMenu

Dosegni zvijezde: "Kad porastem" najbolja fotografija o poduzetništvu

Izvor: eKapija Petak, 14.10.2011. 14:33
Komentari
Podeli

Na javni poziv za Takmičenje za najbolju fotografiju o preduzetništvu "Dosegni zvijezde", koji je u okviru Globalne sedmice preduzetništva 2011. raspisala Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa YERP programom (Zapošljavnje i zadržavanje mladih u BiH), pristigla je 21 prijava sa 51 fotografijom.

Komisija u sastavu: Katarina Babić Janković (RARS) - predsjednik, Vladimir Ćorda (ICBL) - član i Zoran Galić (VizArt Film) - član, pregledala je pristigle radove i donijela sljedeću odluku:
PRVO MJESTO i novčanu nagradu od 500 KM osvojila je fotografija pod nazivom „Kad porastem“, autorice Milane Tomić iz Banje Luke.

"Ova fotografija je nastala spontano. Gledajući djecu iz komšiluka kako se veselo igraju oko ogromnog bagera. Uzela sam tatin fotoaparat i krenula u akciju. Moj model je bio dječak Luka. Njegova želja je da kad poraste ima svoj bager, a moja da postanem poznati fotograf“, kazala je Tomić.

Drugo mjesto i novčanu nagradu od 300 KM osvojila je fotografija pod nazivom "Mladi elektroinženjeri", autorice Dinke Smajlagić iz Sarajeva.

"Grupa mladih iz Evropske asocijacije studenata Elektrotehničkog fakulteta prisustvuju motivacijskom vikendu na Igmanu kako bi promovisali svoju asocijaciju i motivisali studente da unaprijede svoje znanje i vještine i u budućnosti postanu uspješni preduzetnici i inženjeri koristeći kako znanje, tako i svoju maštu i kreativnost", opisala je autorica svoju fotografiju.

Treće mjesto i novčanu nagradu od 200 KM osvojila je fotografija "Oni su naša budućnost", autorice Sandre Garić iz Banje Luke

"Kroz ove fotografije sam željela prikazati kreativnu djecu, koja su naša budućnost. Svi mi želimo biti preduzetnici (npr. ja želim imati svoju fotografsku radnju)", kaže ona.

Nagrađene fotografije biće proslijeđene na internacionalno takmičenje na kojem će učestvovati predstavnici 21 zemlje učesnice Globalne sedmice preduzetništva.

Najbolje fotografije biće nagrađene vrijednim robnim nagradama (Canon EOS 1100 D Kit + EF-S 18-55 IS II digitalna kamera, Nikon Coolpix L120 digitalna kamera i Canon IXUS 115 HS digitalna kamera).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.