Izvor: eKapija | Četvrtak, 13.10.2011.| 10:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Od aprila 10.000 besplatnih avio karata za Japan

Ako ste ikada poželjeli posjetiti Japan, ali to niste mogli iz finansijskih razloga- sada je vaša prilika. Naime, japansko Ministarstvo turizma u očajničkom pokušaju da oživi turizam u zemlji u kojoj vlada strah od radijacije i stalni zemljotresi planira ponuditi 10.000 besplatnih povratnih karata za Japan.

Jedina kvaka je u tome što svoje iskustvo tijekom tog putovanja morate negdje objaviti on line bilo na blogovima ili na nekim web stranicama društvenih medija.

Na ovaj pokušaj su se odlučili jer je nakon katastrofalnog zemljotresa i nuklearne katastrofe broj stranih turista drastično pao. U prva tri mjeseca nakon katarstrofe, broj posjetitelja je prepolovljen, u odnosu na isto razdoblje 2010.

Turistička agencija Japana planira da otvori webiste za aplikante koji su zainteresovani za besplatne karte. Potencijalni posjetitelj morat će naspisati u detalje njihov plan putovanja u Japan i objasniti što očekuju od ovog putovanja. Uspješni aplikanti morat će platiti za svoje smještaj i hranu u Japanu.

"Nadamo se da će se odazvati utjecajni blogeri i drugi koji mogu proširiti ideju o tome da je Japan sigurno mjesto za putovanje", kazali su iz Japanske turističke agencije.

Agencija je za ovu kamapnju zatražila od Vlade više od milijardu jena. Ako finasiranje bude odobreno ona bi mogla početi već početkom sljedećeg aprila.

ekapija, ABC news

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.