Izvor: eKapija | Utorak, 11.10.2011.| 12:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UNDP promovirao projekt KARST

(Foto: b)

U sklopu UNDP/GEF projekta na području Hercegbosanske županije (HBŽ) promovirani su materijali usmjereni na podizanje svijesti o bioraznolikosti Livanjskog Polja, te važnosti zaštite tresetišta i ugroženih vrsta ptica i biljaka s ciljem očuvanja ukupne biološke raznolikosti prirodne vrijednosti tog područja, priopćeno je iz Vlade HBŽ-e.

Materijali su promovirani u protekla dva dana, u sklopu UNDP/GEF projekta Integriranje smjernica za očuvanje kraških tresetišta u ključne ekonomske sektore (KARST Projekt), u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te Ministarstvom graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ-e.

Kampanja o važnosti bioraznolikosti predstavljena je učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola u općinama Livno, Tomislavgrad i Bosansko Grahovo.

Svojim zanimljivim sadržajem, koji na jednostavan i slikovit način predstavlja prirodne vrijednosti Livanjskog polja, promotivni materijali su privukli veliku pažnju učenika. Učenicima su podijeljene edukativne brošure i bilježnice koje pružaju informacije o važnosti tresetišta za očuvanje biološke raznolikosti tog područja.

U sklopu kampanje, u školama, tri općine i vladi Hercegbosanske županije, postavljeni su i promotivni paneli koji, pružaju osnovne informacije, ali i potiču na daljnje interesiranje za jačanje svijesti ljudi o potrebi očuvanje opstanka biljnih i životinjskih vrsta, jer u konačnici, ugrožavanjem drugih vrsta s kojim dijeli planet, čovjek ugrožava i vlastiti opstanak", navodi se u priopćenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.