NavMenu

Rast prodaje u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu Srpske

Izvor: BL Portal Četvrtak, 22.08.2024. 11:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kletr/shutterstock.com)Ilustracija

Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata i njihovih dijelova u Republici Srpskoj u drugom tromjesječju ove godine bila je 104.230.622 KM i veća je za 0,6 odsto nego u istom periodu lani, podaci su Republičkog zavoda za statistiku, prenosi BL portal.

Najveća vrijednost u prodaji u drugom tromjesječju, u iznosu od skoro 56 mil KM, bila je kod proizvoda šumarstva, i veća je za 4,9 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Zatim slijedi prodaja stočarskih proizvoda sa ostvarenim iznosom od 31,3 mil KM.


Vrijednost otkupa proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarsta od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u Srpskoj u drugom tromjesječu ove godine iznosila je 41.316.248 KM i na istom je nivou kao u istom periodu lani.

Najveća vrijednost u otkupu u drugom tromjesječju ove godine, u iznosu od 31,8 mil KM, bila je kod stočarskih proizvoda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.09.2024.  |  Saobraćaj

Koliko košta putarina na novoj dionici autoceste u Hercegovini?

Protekle sedmice u BiH je svečano otvoren tunel i most Hercegovina na Koridoru Vc. Čapljinski portal istražio je cijene putarina na novoj dionici autoceste u Hercegovini. Tako će vozači koji se uključe kod Zvirovića za putarinu izdvojiti 1 KM, što je smanjenje od 0,20 feninga u odnosu na prijašnjih 1,20 KM. Na novootvorenih 11,7 kilometara autoceste, koja uključuje most iznad Neretve kod Počitelja i tunel Hercegovina, putarina do GP

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.