NavMenu

Vlada RS odustala od Urbanističkog zavoda

Izvor: Fena Utorak, 11.10.2011. 07:36
Komentari
Podeli

Vlada RS-a odustala je od kupovine Urbanističkog zavoda RS-a u stečaju.

Na prvoj licitaciji Vladin predstavnik Boro Mandić nije želio da otkrije koji su razlozi za takvu odluku, navodeći da postoji mogućnost da se pojave u nekoj od narednih prodaja ovog preduzeća koje je prije stečaja bilo u većinskom privatnom vlasništvu banjalučkog biznismena Jovana Vidovića, iako je smatrano za ustanovu od entitetskog značaja.

Razloge da Vlada RS-a odustane od kupovine, koju je najavila prije 20-ak dana, nije objasnila ni stečajana upravnica Urbanističkog zavoda RS Dosta Baraković, koja je potvrdila da je preduzećima "Servis Vidović" i "Beton gradnji" iz Banja Luke jučer osporeno pravo učestvovanja na licitaciji zbog njihove sporne hipoteke nad Urbanističkim zavodom RS-a povodom koje je ona ranije podnijela tužbu.

Odbor povjerilaca odlučit će o datumu nove licitacije i visini prodajne cijene Urbanističkog zavoda.

Urbanistički zavod potresalo je niz afera, a ostat će upamćena i činjenica da je bivši predsjednik Komisije za reviziju privatizacije preduzeća i banaka u RS-u Borislav Bijelić ukazao na nepravilnosti u prodaji tog preduzeća banjalučkom biznismenu Jovanu Vidoviću, ali nedugo zatim sjeo u direktorsku fotelju istog tog preduzeća.

Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a Srebrenka Golić ranije je najavila da je odlučeno da se Vlada kao potencijalni kupac pojavi na prvoj licitaciji za prodaju Urbanističkog zavoda, u stečaju, čija ukupna vrijednost nekretnina je procijenjena na 3,9 miliona, odnosno ukupna imovina na 4,3 miliona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Hrvatska kompanija kupila banjalučki Sim impex - Nova akvizicija jača poziciju na tržištu autodijelova

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH, firmu SIM Impex Banjaluka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti prenosi BiznisInfo.ba. Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija, Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe. SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.