NavMenu

Via Media podržala projekat "Volontiraj-kreditiraj"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.10.2011. 12:54
Komentari
Podeli

Jedna od najupješnijih marketing agencija u Bosni i Hercegovini "Via Media" u sklopu projekta "Volontiraj-kreditiraj" zaposlila je na jedan dan petoro učenika Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije, te Srednje ekonomske škole iz Sarajeva.

Učenici Aida Gapa, Samira Sinanović, Ajla Pajo, Ajna Sejdić, i Kemal Šečić su se sa velikim zanimanjem upoznali sa Via Mediom, te učestvovali u kreativnom radu.

Ajla Pajo (17) iz Srednje ekonomske škole je kazala da je ugodno iznenađena opuštenom radnom atmosferom u Via Mediji, te da je dosta toga naučila o marketingu.

"Oduševljena sam radnom atmosferom koja ovdje vlada. Jako mi je zanimljiv ovaj posao i voljela bih raditi u jednoj ovakvoj agenciji", istakla je ona.

Aida Gapo (15) iz Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije takođe je izrazila pozitivan stav prema svom prvom radnom danu koji je provela u Via Mediji.

"Upoznala sam puno prekrasnih ljudi koji su nas naučili mnogim tajnama marketinga. Mislila sam da ovakve firme postoje samo na zapadu ili u američkim filmovima i ponosna sam što i u Bosni i Hercegovini imamo ovako cool firme. Zaista je prekrasno raditi u Via Mediji", kazala je Aida.

Projekat Volontiraj-kreditiraj koji je organizira udruženje "Infohouse" pružio je priliku mladim ljudima da steknu radno iskustava koja će biti od praktičnog značaja u njihovoj profesionalnoj budućnosti. Projekt se proveo u 58 gradova i u 144 srednje škole, a odazvalo se 330 organizacija i 1.600 učenika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije

Vlada RS usvojila izmjene Zakona o deviznom poslovanju - Dozvole za mjenjačke poslove izdavaće Agencija za bankarstvo

Vlada Republike Srpske usvojila je na današnjoj sjednici Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, koji će biti upućen u proceduru razmatranja i usvajanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Kako se navodi u saopštenju Vlade, brojni su razlozi za donošenje ovih izmjena i dopuna zakona, a prije svega radi unapređenja funkcionisanja tržišta i tržišne konkurencije, unapređenja postupka licenciranja mjenjača i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.