NavMenu

Danas "Peti socijalni dan - Dan kada mladi umjesto u školu idu na radno mjesto"

Izvor: Fena Petak, 07.10.2011. 08:52
Komentari
Podeli

Peti socijalni dan - Dan kada mladi umjesto u školu idu na radno mjesto organiziran je u petak na platou Skenderije. a promotor je Udruženje INFOHOUSE iz Sarajeva.

Učesnicima Petog socijalnog dana Sarajevo se obratio federalni ministar obrazovanja Damir Mašić, te predstavnici "Ovako" mesne industrije, Raiffeisen bank, "Obi" i mnogi poslodavci i drugi partneri i podržavatelji projekta.

Na posljednjij sjednici Vlada Federacije BiH je podržala ovaj projekt, te će 10 učenika svoj prvi radni dan i prvo radno iskustvo steći u federalnim institucijama u Sarajevu i Mostaru.

"Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je pokrovitelj Petog socijalnog dana. Ovo je dokaz i pravi model kako zaista i mladi volonteri i privrednici i vladin i nevladin sektor mogu zajedno sarađivati", rekao je Mašić.

Dodao je da ministarstva obrazovanja i srednje škole trebaju prilagoditi svoje programe mladima, srednjoškolcima, i na taj način da im daju šansu da volontiraju.

Ovogodišnji Peti socijalni dan se organizira u 58 gradova s 144 srednje škole.

Uprkos recesiji i općoj nebrizi prema mladima zahvaljujući 330 institucija, firmi i udruženja više od 1.600 učenika srednjoškolaca imat će svoj prvi radni dan i pečat u svojoj volonterskoj radnoj knjižici.

Ovo je svojevrstan rekord i projekta "Volontiraj-Kreditiraj" ali i svih drugih volonterskih akcija u BiH te dokaz da postoje institucije, firme i udruženja kojima je važno da mladi iz BiH ostanu u ovoj državi.

U inicijativu su uključene sve srednje škole podjednako, bez obzira na to da li su njihovi učenici s poteškoćama ili ne, jesu li dvije škole pod istim krovom ili samo jedna, i iz kojeg entiteta dolazili.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.