Izvor: eKapija | Srijeda, 28.09.2011.| 07:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Konstituisan forum za promociju preduzetništva u BiH

(Foto: b)

U Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine u utorak je održana prva konstitutivna sjednica Foruma za razvoj i promociju preduzetništva u BiH.

Forum za razvoj i promociju preduzetništva u BiH je novouspostavljeno savjetodavno tijelo Vijeća ministara BiH, nadležno za davanje mišljenja, preporuka i savjeta u vezi s mjerama i programima podrške od značaja za promociju i razvoj preduzetništva i malih i srednjih preduzeća.

Forum čine predstavnici Vijeća ministara BiH, Vlada Federacije BiH i Republike Srpske i Vlade Brčko Distrikta, predstavnici privrednih komora, te predstavnici akademske zajednice i očekuje se da će Forum značajno doprinijeti daljoj harmonizaciji i boljoj koordinaciji podrške promociji i razvoju preduzetništva u cijeloj zemlji.

Prvi konkretni koraci u tom pravcu tiču se pokretanja inicijative za izradu zakona o promociji preduzetništva i malih i srednjih preduzeća, te Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća za period od 2012. do 2015. godine, o čemu je Forum raspravljao i donio odgovarajuće odluke, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.