Izvor: eKapija | Utorak, 27.09.2011.| 10:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"MODIKO" modni djelatnici na velesajmu Fashion.Hr Industrija

Od 30. septembra do 2. oktobra 2011 na drugom izdanju Zagrebačkog sajma mode Fashion.Hr Industrija učestvovaće i bosanskohercegovački modni dizajneri, članovi udruženja modnih djelatnika i kostimografa "Modiko".

Fashion.Hr je najveći regionalni modni događaj koji je pokrenuo projekat sajam mode Fashion.Hr Industrija. Cilj projekta je stvaranje kvalitetne poslovne platforme na kojoj bi se susretali dizajneri, industrija, potencijalni buyeri iz Hrvatske i regije.

Prošle godine se na prvom sajmu na površini od 6000m2 okupilo 57 izlagača sa više od 10.000 posjetilaca. Ove sezone sajam poprima regionalni karakter gdje se očekuje više od stotinu izlagača. Tokom 3 dana sajma goste uz jedinstvenu modnu ponudu očekuje niz atraktivnih sadržaja i događanja - dnevne modne revije, dizajnerski paviljoni, izložbe modnih fotografija, projekcije odabranih filmova i zanimljive tematske diskusije i edukativni paneli.

Uprkos nepostojećoj finansijskoj podršci vlade i kulturnih organa Bosnu i Hercegovinu će ove godine predstavljati 11 dizajnera i modnih profesionalaca. Na specijalno dizajniranom paviljonu od 50m2 učestvovaće modni dizajneri Amna Kunovac-Zekić, Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, Lena Stefanović, Lejla Hodzić, Kao Pao Shu, Ata Omerbašić, Milan Senić, Sanja Džeba, SheYou, Belma Lizde-Kurt i stilistica i modna novinarka Gasha Miladinović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.