NavMenu

U Bosanskoj Krupi održana 3. Regionalna smotra folklornog stvaralaštva

Izvor: eKapija Utorak, 27.09.2011. 09:49
Komentari
Podeli

Pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Armina Halitovića, proteklog vikenda, Kulturno-umjetničko društvo "Grmeč" u Bosanskoj Krupi organiziralo je već tradicionalnu treću Regionalnu smotru folklornog stvaralaštva na kojoj je nastupilo deset kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Republike Hrvatske i Slovenije.

Osim domaćina, članova KUD-a "Grmeč", zatim, KUD-a "Mladost" iz Bosanske Otoke, KUD "Sehara“ iz Bihaća, te RKUD "Proleter" iz Sarajeva, brojnoj publici u velikoj sali Doma kulture, predstavili su se i folklorni ansambli KD-a "Stari trg ob Kolpi" iz Slovenije, Makedonskog kulturnog društva „Braća Miladinovci" iz Osijeka, KUD-a "Joakim Govlja“ iz Mikloševaca, Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Branko Radičević iz Dalja, Ukrajinskog prosvjetno-kulturnog društva "Taras Ševčenko" te folklorni ansambl KUD-a „Selište Kostajničko“ iz Hrvatske Kostajnice.

Brojni posjetioci, nakon pozdravne riječi predsjednika KUD-a "Grmeč" Dževada Grošića i otvaranja smotre što je pripalo načelniku Halitoviću, imali su priliku uživati u trosatnom programu i bogatom repertoaru koreografija koje su izveli folklorni ansambli deset društava.

Na dan smotre, u subotu, organizatore i predstavnike svih društava, načelnik Halitović ugostio je u svom kabinetu. Bila je to prilika da svi oni predstave kulturni rad društva, prenesu pozdrave načelnika općina iz kojih dolaze, te da se uruče pokloni, suveniri, koji će sviju podsjećati na ovogodišnje učešće na smotri.

Istu svrhu imaju zahvalnice i pokloni koji su uručeni na kraju smotre svim učesnicima, sponzorima i Općini kao pokrovitelju za nesebičan doprinos u realizaciji ideje.

Noć prije, RKUD "Proleter" upriličilo je cjelovečernji koncert na kojem se predstavilo narodnim igrama i pjesmama.

U sklopu 3. Regionalne smotre folklornog stvaralaštva, i ove godine je organizirana turistička prezentacija gradova koji sudjeluju u ovoj kulturnoj manifestaciji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.