NavMenu

Mlada prnjavorska arhitektica Jelena Popović kreativnošću i inovacijama osvaja tržište - Ljubav je glavni sastojak projekata (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 10.07.2024. 14:46
Komentari
Podeli
Jelena Popović (Foto: Jelena Popović Architect)Jelena Popović
Mlada arhitektica Jelena Popović živi i stvara u Prnjavoru gdje je otvorila vlastiti arhitektonski studio Jelena Popović Architect, koji je ujedno i prvi takav studio u ovom gradu.

Za eKapiju ističe da su početni strahovi bili vezani za finansijsku stabilnost i pitanje hoće li moći privući dovoljno klijenata, i dodaje da je najveću podršku dobila od porodice i bliskih prijatelja, koji su vjerovali u nju i ohrabrivali je da slijedi svoje snove.

- Moja ljubav prema arhitekturi i uređenju enterijera počela je još u djetinjstvu, kada sam provodila sate crtajući i skicirajući crtane likove, prostore oko njih, takođe me uvijek interesovala igra sa Lego kockicama i modelovanje, kreiranje raznih formi. Vremenom me zainteresovalo i analiziranje časopisa o arhitekturi i enterijeru. Fascinirala me je mogućnost da prostor utiče na ljudske emocije i način života. Tokom srednje škole, počela sam ozbiljnije istraživati ovu oblast i odlučila da je to moj životni poziv - prisjeća se početaka Jelena.

Kaže nam da voditi sopstveni biznis za nju znači imati slobodu da ostvari svoje vizije i kreira projekte koji su u skladu s njenim vrijednostima i estetikom.

Takođe, navodi Jelena, to znači preuzeti odgovornost za svaki aspekt poslovanja, od kreativnog procesa do poslovne strategije i odnosa s klijentima.

Posebno se ponosi projektima koji su imali značajan uticaj na zajednicu.

- Na primjer, projektovanje i nadzor gradskog parka u Prnjavoru, gdje smo uspjeli stvoriti moderan i funkcionalan prostor koji je postao omiljeno mjesto za okupljanje kako djece, tako i odraslih. Takođe, ponosna sam na nekoliko rezidencijalnih projekata gdje smo uspjeli kombinovati estetiku i praktičnost na jedinstven način - kaže za eKapiju arhitektica Jelena Popović.

Inspiraciju pronalazi u svakodnevnom životu, prirodi, umjetnosti i putovanjima.

(Foto: Jelena Popović Architect)
- Svaki novi projekt je prilika da istražim nove ideje i pristupe. Takođe, pratim trendove u arhitekturi i dizajnu enterijera kako bih bila u toku sa najnovijim inovacijama i tehnologijama - navodi i dodaje da zahtjevnost klijenata varira, ali da su generalno vrlo svjesni svojih želja i očekivanja.

- Iako savjeti arhitekata mogu biti percipirani kao luksuz, sve više ljudi prepoznaje vrijednost profesionalnog savjetovanja u stvaranju funkcionalnih i lijepih prostora. Međutim, i dalje postoji prostor za širenje svijesti o važnosti arhitektonskih savjeta.

Poručuje da bi kroz pet godina voljela da njen studio bude prepoznatljiv po inovativnim i kvalitetnim projektima, ne samo lokalno nego i na širem tržištu.

- Težim nastaviti koračati kroz ovaj svijet stvaranja i projektovanja hrabro i ambiciozno, ali da uvijek budem otvorena za nova saznanja i nova učenja, za nove tehnologije i nove ideje, gdje je posebno svijet enterijera tako dinamičan i stalno se razvija. Ova vrsta posla iziskuje veliku posvećenost, strast, ljubav, energiju, kreativnost, ali i konstantan rad na unapređenju saznanja i vještina.

Mladima bi savjetovala da vjeruju u sebe i svoje ideje, ali i da budu spremni na mnogo rada i učenja.

- Važno je biti uporan i fleksibilan, te uvijek tražiti prilike za usavršavanje. Takođe, neka ne zaborave važnost dobrog planiranja i finansijske stabilnosti, ali bez ljubavi u ovaj posao neka ne razmišljaju ulaziti.


Jelena nam otkriva da planovi za razvoj uključuju proširenje portfolija, uvođenje novih tehnologija i metoda rada, te povećanje prisutnosti na tržištu.

- Želim da naš studio postane sinonim za kvalitet i inovaciju u arhitekturi i dizajnu enterijera. Očekujem da ćemo kroz stalno usavršavanje i prilagođavanje tržišnim potrebama ostvariti postavljene ciljeve i nastaviti rasti. Takođe težim mnogim godinama lijepog rada, dosta kvalitetnih projekata i mnogo ostvarenih snova. S ciljem da iza sebe imam mali tim saradnika uz koje bih mogla napraviti kvalitetan kvantitet projekata. Moj sljedeći san je da budem jedan fragment u unapređenju arhitekture i dizajna enterijera na našim prostorima, a ako se ukaže prilika i na širem polju, radoh ću se odazvati na te izazove.

Senka Trivić

Dio projekata Jelena Popović Architect:

Fotogalerija
Projekti -  Studio Jelena Popović Architect
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.