NavMenu

Uskoro počinje rekonstrukcija zgrade SodaSo u Tuzli - Radovi vrijedni 11 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 10.07.2024. 15:09
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/Idejno rješenje)
Vlada TK je juče donijela Odluku o potrebi provođenja postupka javne nabavke za izvođenje radova radi rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje poslovne zgrade Vlade Tuzlanskog kantona i ovlastila Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona da, kao nosilac svih aktivnosti navedenog projekta, u ime Vlade Tuzlanskog kantona, provede postupak javne nabavke radova na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji poslovne zgrade Vlade Tuzlanskog kantona prema Glavnom projektu.

Procijenjena vrijednost javne nabavke radova na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji poslovne zgrade Vlade Tuzlanskog kantona prema Glavnom projektu iznosi 11,25 mil KM, navodi se na sajtu Vlade TK.

Podsjećamo, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je u aprilu ove godine, prilikom primopredaja Glavnog projekta za rekonstrukciju zgrade Vlade TK, izjavila da su planirali da nakon izbora izvođača i potpisivanja ugovora predvide rok od 12 mjeseci za koliko bi svi radovi trebali biti okončani i objekat predat Vladi Tuzlanskog kantona na korištenje.

- Okvirno očekujem da sve bude gotovo u naredne dvije godine - zaključila je tada ministrica Ajšić.

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić je tom prilikom podsjetio da je rekonstrukcija zgrade Vlade Tuzlanskog kantona kapitalni projekat i jedna od fokusnih tačaka i obećanja koje je dao prilikom imenovanja na poziciju premijera.

- Mi smo kod Razvojne banke već osigurali kreditna sredstva u iznosu od 5 mil KM za početak radova, a ostatak sredstava ćemo osigurati iz nekih drugih izvora, a i taj dio već imamo plan kako izvršiti. Ono što je važno istaknuti je ekonomska isplativost ovog objekta. Vlada, već 10 godina unazad, svake godine izdvaja nešto više od milion KM za zakupe prostora u kojima su smještene kantonalne institucije i simbolično, da smo sa rekonstrukcijom počeli odmah, prije 10 godina, danas bismo imali već povrat investicije. S druge strane veoma je važno da ovu ružnu scenu iz grada Tuzle transformišemo i da Tuzli i Tuzlanskom kantonu podarimo jedan reprezentativan objekat, Dom Vlade TK, koji će biti dostojan najmnogoljudnijeg kantona - kazao je premijer Halilagić.

U novu zgradu predviđeno je da budu smještene skoro sve one institucije koje nisu smještene u objektima koji su već u vlasništvu Tuzlanskog kantona. U takvim objektima su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo finansija i Ministarstvo pravosuđa i uprave, dok će se gledati da se ostale institucije smjeste u rekonstruisanu zgradu Vlade TK.

zgrada Vlade Tuzlanskog kantona Tuzla
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.