NavMenu

5 mil EUR zajma za adaptivno upravljanje prometom u Sarajevu

Izvor: eKapija Srijeda, 10.07.2024. 11:32
Komentari
Podeli

Sarajevo (Foto: abdurahman iseini/Unsplash)Sarajevo
Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora broj 1 o Amandmanu na Ugovor o zajmu potpisan 12. travnja 2022. godine (GrCF2 W2 - Javni prevoz Sarajevo e-Mobility) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, vrijedan 5 mil EUR.

- Dodatna sredstva su usmjerena za realizaciju projekta "adaptivno upravljanje prometom", što podrazumijeva nabavu savremenog inteligentnog sistema za upravljanje i nadzor prometa s prioritetima javnog prevoza, videonadzornog sistema i videodetekcije incidenata zasnovanih na najnovijim tehnologijama. Projekt podrazumijeva i izgradnju centra za upravljanje za stalno praćenje situacije na prometnicama te poduzimanje odgovarajućih mjere za rješenje prometnih gužvi na pojedinim raskrsnicama, kao i rješavanje incidentnih situacija - saopšteno je iz Vijeća.

Dodatni zajam je alociran na Federaciju BiH, Kanton Sarajevo – Ministarstvo prometa, s rokom otplate od 15 godina, uz grejs period od tri godine i euribor kamate.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.