NavMenu

Rekreativni sadržaji na Termalnoj Rivijeri Ilidža

Izvor: eKapija Petak, 23.09.2011. 09:59
Komentari
Podeli

Termalna Rivijera Ilidža svojim posjetiocima u sklopu sportsko-rekreativnih programa u novoj sezoni, pored redovnih programa, nudi pilates i školu plesa.

Termalna Rivijera Ilidža uz stručni kadar pruža sadržaje za sve generacije, kako bi boravak kupača učinila što ugodnijim.

Pilates je program koji je jedan od omiljenih sadržaja koje ovaj aqua park nudi, te je formiran s ciljem jačanja mentalnog i fizičkog zdravlja, kao i povećavanja fleksibilnosti, ali i ojačavanja mišića. Vježbanjem sa naglaskom na tehnike disanja se istovremeno istežu i jačaju svi mišići, pri čemu se tijelo koristi kao uteg, što rezultira snažnim, elastičnim i izdržljivim mišićima. Velika prednost pilatesa je što jača bazičnu snagu, povećava balans, koordinaciju i umanjuje stres. Posebno pogoduje činjenica da je namijenjen svim dobnim skupinama, kao i trudnicama i muškarcima.

Termalna Rivijera Ilidža se posebno pobrinula i za majke sa djecom koje mogu slobodno povjeriti dijete instruktoru plesa dok one uživaju u časovima pilatesa. Naime, paralelno sa terminima pilatesa, održava se i škola plesa. Tako za djecu različite dobi, ovaj aqua park nudi časove modernog i hip-hop plesa, kao i breakdance-a sa instruktorima, gdje se grupe za vježbu raspoređuju na osnovu dobne skupine.

Treninzi se održavaju 2 puta sedmično, utorkom i četvrtkom u predvečernjim i večernjim terminima. Mjesto održavanja je u maloj sali za izvođenje vježbi u Tropskom Vrtu Termalne Rivijere Ilidža. Mjesečna članarina za jedan od spomenutih programa je 15,00 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.