NavMenu

Branislava Milekić preuzela predsjedavanje DERK-om

Izvor: eKapija Subota, 06.07.2024. 12:07
Komentari
Podeli
Branislava Milekić (Foto: YouTube/Printscreen/RTRS)Branislava Milekić
Bivša direktorica Elektroprivrede RS Branislava Milekić od 1. jula je preuzela predsjedavanje Državnom regulatornom komisijom za električnu energiju, otkriva Capital.

Branislava Milekić je za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju imenovana u julu 2020. godine, a na mjestu predsjedavajuće ove institucije u jednogodišnjem mandatu bila je od 1. jula 2021. do 30. juna 2022. godine.

- U skladu sa Zakonom o prenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije u BiH, članovi Komisije se na ravnopravnoj osnovi izmjenjuju na dužnosti predsjedavajućeg svake godine. Nakon isteka jednogodišnjeg mandata Nikole Pejića za predsjedavajuću Komisije u novom jednogodišnjem mandatnom periodu bira se članica Komisije Branislava Milekić - navodi se u odluci koja je objavljena u Službenom listu BiH.

Pored Milekićeve i Pejića, treći član DERK-a je Suad Zeljković. Zeljković je član DERK od 2016. godine, a Nikola Pejić još od 2008. godine.

Prema Zakonu o prenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije, jednog člana DERK-a predlaže Narodna skupština RS, a dva člana Parlament FBiH. Entitetski parlamenti svoje prijedloge dostavljaju Savjetu ministara koji potom imenovanja članova DERK-a predlaže Parlamentarnoj skupštini BiH koja na kraju vrši imenovanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.