NavMenu

Investicija od 160 mil EUR stiže u Ulcinj - Na Velikoj plaži niče novi luksuzni hotelsko-rezidencijalni kompleks Porta Rai (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 05.07.2024. 09:44
Komentari
Podeli
(Foto: Karisma Hotels & Resorts i Dobrov & Family Group)
Karisma Hotels & Resorts i Dobrov & Family Group najavljuju početak izgradnje luksuznog hotelsko-rezidencijalnog kompleksa Porta Rai na Velikoj plaži u Ulcinju. Kako je saopšteno, izgradnja jednog od najznačajnijih turističkih projekata u poslednjoj deceniji u ovom dijelu Evrope počeće u novembru ove godine, a procijenjena vrednost investicije iznosi 160 mil EUR.

Hotelsko-rezidencijalni kompleks kategorizacije pet zvjezdica nudiće ekskluzivne restorane i barove, wellness i spa centar, sedam bazena, padel, teniski i košarkaški teren, mini golf, raznovrsne dečije sadržaje sa promenadom i ekskluzivnom retail zonom. Investitori poručuju da će u njemu podjednako uživati kako gosti hotela, tako i posetioci kompleksa.

(Foto: Karisma Hotels & Resorts i Dobrov & Family Group)
- Cilj nam je da u novembru ove godine osiguramo početak gradnje, a plan je da cijeli projekat realizujemo u periodu od tri do četiri godine. Vjerujemo da ćemo ovim projektom obogatiti turističku ponudu u regionu, i svima koji to žele da omogućimo novu adresu luksuza na najljepšoj plaži jadranskog primorja. Porta Rai će biti destinacija za kvalitetan odmor i relaksaciju, ali i mjesto gdje se susreću kultura, ekskluzivitet i priroda - rekao je Dragan Lučić, direktor Dobrov & Family Group za Crnu Goru.

Kako je pojašnjeno, Naziv Porta Rai nosi duboko simboličko značenje, a simbolizuje "kapiju raja". Naime, "PORTA" je latinska reč koja znači "velika kapija", dok se reč "RAI" odnosi na "raj" ili "nebo".

(Foto: Karisma Hotels & Resorts i Dobrov & Family Group)
- Trudili smo se da kroz razvoj koncepta Porta Rai, a kasnije i u pozicioniranju, ponudimo nešto inovativno i drugačije na regionalnom tržištu. Rezidencijalne jedinice najvišeg kvaliteta važna su komponenta ponudekoju stvaramo, ali je najveći fokus u razvoju posvećen sadržajima za djecu i porodice. U skladu sa tim, zadovoljstvo mi je i što će cijeli kompleks biti smješten usred velikog parka ispunjenog zelenim površinama i autentičnim mediteranskim zasadima, jer želimo da stvorimo ambijent po mjeri čovjeka - rekao je Nemanja Kostić, direktor Karisma Hotels & Resorts za Evropu i Bliski istok.

Po svemu sudeći, kompleks Porta Rai biće izgrađen na mjestu nekadašnjeg hotela Lido na Velikoj Plaži. Naime, zemljište je u vlasništvu budvanske kompanije Capital estate, a prema pisanju medija s kraja prošle godine, ova kompanija je sa međunarodnom hotelskom grupacijom Karisma Hotels Adriatic vodila pregovore o mogućoj gradnji novog hotelskog objekta na istoj lokaciji. Glavni državni arhitekta nedavno je preduzeću Capital estate dao saglasnost na idejno rješenje hotelskog kompleksa sa 5 zvjezdica.


Fotogalerija
Hotelsko-rezidencijalni kompleks Porta Rai u Ulcinju
Porta Rai Ulcinj (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.