NavMenu

Snaga svake organizacije je u ljudima - Kompanije sa visoko motivisanim osobljem imaju 147% veći učinak i zaradu

Izvor: eKapija Petak, 05.07.2024. 09:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andresr/shutterstock.com)Ilustracija
Snaga svake organizacije je u ljudima i njihovim pravilno prepoznatim snagama ličnosti. Od kolike je to važnosti pokazuje podatak da čak 87% zaposlenih širom svijeta nije motivisano i angažovano u svom poslu kako bi trebalo. S druge strane, kompanije sa visoko motivisanim osobljem imaju 147% veći učinak i zaradu u poređenju sa onima sa nemotivisanim kadrom.

To je ocijenjeno tokom seminara "Zadovoljstvo zaposlenog kao snaga organizacije" koji je Privredna komora Crne Gore (PKCG) u junu organizovala u saradnji sa Agencijom ISEM.

Predstavnica Sektora za obrazovanje i kvalitet u PKCG, Ksenija Đukanović kazala je u uvodnom obraćanju da će učesnici seminara imati priliku da saznaju kako pravilno da odaberu nove i podrže već postojeće saradnike, kako ulaganje u njihov razvoj i potrebe doprinosi klimi uspjeha u organizaciji, te kako izgraditi produktivni tim i motivisati zaposlene i kroz ove oblasti doći do najvećeg stepena produktivnosti i zadovoljstva u poslu.

- Takođe, dobićete više informacija o alatu kojim se ISEM služi, Harrison Assessment, koji predstavlja psihološku grupu testova, globalno prepoznatih kao instrument za mjerenje karakteristika ličnosti sa jako visokom pouzdanošću, a u sferi poslovanja najrazličitijih nivoa i oblasti - istakla je Đukanović.

Predavačica je bila Marija Babić, magistar kliničke psihologije, sudski vještak iz oblasti psihologije i psihoterapeut. Dugo godina se bavi coachingom i psihologijom ljudskih resursa, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Trenutno je na poslovima HR psihologa angažovana od strane Agencije ISEM, koja je dobitnik velikog broja nagrada iz regiona, ali i inostranstva za obrazovni turizam.

Babić je tokom predavanja istakla da je snaga organizacije u ljudima i njihovim pravilno prepoznatim snagama ličnosti. Takođe, navela je ona, koliko dobro uočeni kapaciteti i oblasti ličnih potencijala predstavljaju uslov za zadovoljnog zaposlenog, pa dalje kroz njegovu visoku motivaciju uslov za poboljšanje učinka organizacije.

- Upoznavanje sa konceptom teorije uživanja u karijeri kao i teorijom paradoksa pomoći će i privrednicima da i na ličnom planu procijene značaj bavljenja ljudima u organizacionom kontekstu, kao i kako da pravilno pristupe snagama ličnosti i potencijalnim isklizivačima njihovih zaposlenih i kolega - poručila je Babić.

Prema njenim riječima, jedna od najvažnijih činjenica je da 87% zaposlenih širom svijeta nije motivisano i angažovano u svom poslu kako bi trebalo, te da kompanije sa visoko motivisanim osobljem imaju 147% veći učinak i zaradu u poređenju sa kompanijama sa nemotivisanim kadrom.

Ona je istakla važnost teorije uživanja u karijeri, naglasivši da zadovoljan zaposleni ima olakšanu saradnju, komunikaciju, manju anksioznost i stres, što vodi do povećane efikasnosti. Nasuprot tome, nezadovoljan zaposleni ima potrebu za otkrivanjem svojih interesovanja i pokretača.

Kada je u pitanju teorija paradoksa kazala je da ona predstavlja koncept gdje paradoksalne osobine djeluju kontradiktorno, ali su u stvari komplementarne i rade zajedno.

- Snage nisu prave snage ako nemate jake tendencije ka obije osobine koje sačinjavaju paradoksalni par. Pored genetike, mnogi faktori utiču na našu svijest o tome ko smo u poslovnom okruženju, uključujući pol, kulturu, religiju, socioekonomski status, vršnjačku grupu i roditelje. Ovi faktori, sa karakteristikama naše ličnosti, usjmeravaju naše odluke o tome šta postajemo i koliko uživamo u tome što radimo - rekla je Babić.

Ona je takođe naglasila važnost psihologije i testova ličnosti u organizaciji, posebno tehnologiju Harrison Assessments, koja je u skladu sa ISO 10667 standardom, a koji se odnosi na procese i metode za procjenu ljudi u radnom i organizacionom okruženju. Harrison Assessments je osnovan 1990. godine i ima preko 3 miliona korisnika, dostupan je na 38 jezika, sa preko 6.500 formula za predviđanje uspjeha na poslu.

- Harrison Assessment mapira vaše ponašajne preferencije i tendencije u trenutku koje upravljaju vašim djelovanjem. Povezana priroda ponašajnih tendencija omogućava predviđanje efekta stresa na ponašanje, a Harrison može uporediti vaše ponašajne tendencije sa zahtjevima specifičnog posla ili uloge - zaključila je Babić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.