Izvor: eKapija | Srijeda, 21.09.2011.| 15:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Somogyi: UNWTO podržava promociju BiH kao turističke destinacije

Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma u srijedu se u Sarajevu susrela sa Zoltanom Somogyie, izvršnim direktorom UNWTO-a za odnose s državama i usluge. Povod susreta je Prva konferencija za regionalnu suradnju - za održivi razvoj turizma, koja je u utorak započela u sarajevskom hotelu Sarajevo.

Ovaj dvodnevni događaj organizirali su Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska međunarodna razvojna agencija (Sida) u Bosni i Hercegovini,koje zajedno sudjeluju i realiziraju projekt FIRMA, a cijeli projekt podržala je Svjetska turistička organizacija -UNWTO.

Iskazujući zadovoljstvo susretom, Zoltan Somogyi ovaj je događaj ocijenio od iznimne važnosti za napredak i razvoj turističkog sektora u Bosni i Hercegovini, a Svjetska turistička organizacija-UNWTO još je jednom dokazala kako je spremna podržati Bosnu i Hercegovinu i doprinijeti njezinoj daljnjoj i kvalitetnijoj promociji kao turističke destinacije. Upoznajući Somogyia sa aktivnostima Federalnog ministarstva okoliša i turizma, ministrica Đurić zahvalila se na još jednoj potpori krovne turističke organizacije, koja je od velikog značaja za cijelu BiH.

"Vaša iskustva, svakako da će nam pomoći u daljnjem poboljšavanju našeg djelovanja, kako bi FMOIT, kao što je i do sada činilo svojim aktivnostima, ostvario svoj cilj a to je uvijek i svugdje na najbolji mogući način predstaviti turističke potencijale cijele Bosne i Hercegovine, te da se na takav način pojača interes za našu turističku ponudu koja naravno mora biti još kvalitetnija, i još bolja", kazala je ministrica Đurić.

U dužem otvorenom razgovoru sa uvaženim gostom, federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, iskoristila je prigodu upoznati Somogyia kako turizam u BiH jeste jedna od razvojnih šansi našeg gospodarstva, ali da se mora još puno raditi.

"Iako imamo konstantan pozitivan trend rasta, svakako da težimo ka još boljim rezultatima, a zato se svakako mora još raditi na promociji, na infrastrukturi i popratnom sadržaju ponude jedne destinacije. Da bi promocija bila uspješna mora biti uvezana u jedan koordiniran lanac u koji su uključeni svi", kazala je Đurić, naglašavajući kako i ulaganja u turizam moraju biti još veća, jer turizam u gospodarskom i društvenom razvoju Federacije BiH pruža velike razvojne mogućnosti.

S obzirom da se bliži i Svjetski dan turizma,koji se svake godine proslavlja 27. septembra, a čija je ovogodišnja tema "Turizam - povezivanje kultura", s ciljem naglašavanja važnosti turizma u zbližavanju kultura svijeta i promicanju globalnog razumijevanja kroz putovanja, ovaj događaj je idealna prigoda da se na ovakvom mjestu još jednom istaknu turistički potencijali BiH, da se promiče bogata kulturna baština, te kroz razmjenu mišljenja i iskustava, predstave što bolja rješenja njezine promocije koja će pomoći BiH da se izbori za značajnije mjesto u svjetskoj turističkoj konkurenciji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.