Izvor: eKapija | Srijeda, 21.09.2011.| 08:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kampanja "Pravda za svako dijete": UNICEF novi klijent agencije Mark IN

Mark IN agencija za komunikacije potpisala je početkom septembra ugovor o saradnji i realizaciji komunikacijske kampanje sa međunarodnom organizacijom UNICEF (United Nations International Children’s Emergency Fund).

U konkurenciji nekoliko produkcijskih i marketing agencija u BiH, komunikacijski plan i prijedlog Mark IN agencije osvojio je najviše ocjene, te nam je povjerena realizacija komunikacijske kampanje "Pravda za svako dijete". Kampanja je jedan od prvih koraka na putu da se dugoročno utječe na promjenu percepcije javnosti prema djeci koja su pod rizikom ili u sukobu sa zakonom, ali i način da se podstakne dijalog među predstavnicima zajednice kako bi se ovi problemi počeli rješavati sistemski.

U okviru edukativno-promotivne kampanje "Pravda za svako dijete" bit će predstavljene brojne radionice te pet dijaloških emisija realizovanih u produkciji Mark IN agencije, a koje će se baviti problemom zaštite djece izložene riziku i djece u kontaktu sa pravosudnim sistemom u BiH.

Kada su u pitanju resursi, Mark IN agencija na ovom će projektu angažovati resurse iz svih oblasti produkcije i marketing komunikacije kao što su video produkcija, PR, dizajn, web development, account itd.

Treba napomenuti da je upravo Mark IN agencija prva koja je započela i kontinuirano realizuje medijski projekat prevencije maloljetničke delinkvencije "Odličan, 5+", koji iako izuzetno društveno koristan, te u skladu sa državnom strategijom o maloljetničkom prijestupništvu nikada nije podržan od strane državnih institucija na svim nivoima, kao ni od strane društveno odgovornih kompanija.

UNICEF je međunarodni fond za djecu, fokusiran na brigu o kvaliteti životnog standarda djece i omladine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.