NavMenu

Do 24. juna prijavljivanje proizvođača vina i alkoholnih pića za ProWein 2025.

Izvor: Agroklub Petak, 14.06.2024. 11:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alexander Chaikin/shutterstock.com)Ilustracija

Proizvođači vina i alkoholnih pića iz Bosne i Hercegovine i naredne godine mogu organizovano učestvovati na sajmu ProWein 2025, koji će se održati u periodu od 16. do. 18. marta 2025. godine, u Dizeldorfu u Njemačka. Zajednički nastup na sajmu organizuje Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, koja će i zakupiti prostor i koja je tim povodom pozvala zainteresovane proizvođače iz BiH da se prijave najkasnije do 24. juna, prenosi portal Agroklub.

Kao glavni izlagač, VTK BiH je dužna izvršiti registraciju i drugih kompanija, saizlagača iz BiH. S tim u vezi upućen je poziv zainteresiranim proizvođačima iz BiH, da najkasnije do 24. juna ove godine dostave popunjen, potpisan i pečatom ovjeren Prijavni formular, kao i Sporazum o uslovima izlaganja na štandu BiH.

Bosanskohercegovačke kompanije će, kako se navodi, snositi troškove učešća u zakupu neuređenog prostora u iznosu kotizacije od 4.000 KM (+PDV), troškove putovanja i smještaja za svoje predstavnike, te transport i špediciju svojih eksponata do Dizeldorfa i nazad.

Sajam ProWein je, kako se navodi u tekstu, već 30 godina najveći i najrelevantniji događaj u svijetu vina i alkoholnih pića i jedini je međunarodni sajam ove industrije koji obuhvata cijelo svjetsko tržište. Od svog prvog izdanja okuplja vodeće svjetske proizvođače vina i alkoholnih pića, dok su posjetioci uglavnom distributeri, ugostitelji, hotelijeri, malopradavci, enolozi i vinski eksperti.


Ove godine je sajam okupio oko 5.400 izlagača iz 65 zemalja, a zabilježena je i brojka od 47.000 registrovanih posjetilaca iz 135 zemalja.

Detaljne informacije o sajmu i prijavi učešća možete naći u pozivu Vanjskotrgovinske komore.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.