NavMenu

Pilot akcija "Očistimo zemlju za jedan dan – Čisto je lijepo" u pet bh. gradova

Izvor: eKapija Srijeda, 14.09.2011. 12:13
Komentari
Podeli

Akcijom "Očistimo zemlju za jedan dan – Čisto je lijepo" koja će se obilježiti 15. septembra 2011. godine u nekoliko gradova, Bosna i Hercegovina će se priključiti zemljama Evrope i cijelog svijeta i pripremiti za učešće u finalnoj akciji "Očistimo planetu za jedan dan", koja se održava naredne godine.

Pilot akcija se odvija uz podršku USAID-Sida FIRMA projekta, a pokrenuta je u okviru kampanje "Čisto je lijepo".

Ova akcija je počela u Estoniji okupivši 70.000 ljudi i Sloveniji, gdje je na njoj učestvovalo 250.000 ljudi, da bi je nakon uspjeha u ovim zemljama, i druge zemlje odlučile pokrenuti.

Pilot akcija "Očistimo zemlju za jedan dan" se održava 15. septembra 2011. s početkom u 10:00 sati u pet gradova (Sarajevo, Doboj, Stolac, Bugojno, Zavidovići) i devet opština Bosne i Hercegovine.

Pored USAID-Sida FIRMA projekta, inicijativu su podržali i Grad Sarajevo, Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, sarajevske općine Stari grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi grad, Ilidža, Opština Doboj, Općina Stolac, Općina Zavidovići, Općina Bugojno, kao i javna preduzeća "RAD" i "Park".

Centralna manifestacija "Očistimo zemlju za jedan dan- čisto je lijepo" održaće se u u Sarajevu, na platou ispred BBI centra, Trg djece Sarajeva bb.

Ceremonija otvaranja okupiće aktere akcije „Očistimo zemlju za jedan dan - Čisto je lijepo“, odnosno članove nevladinih organizacija, predstavnike civilne zaštite, KJKP RAD-a, KJKP Park-a, eko sekcije osnovnih škola u Sarajevu i građane.

Kampanja "Čisto je lijepo" koja je pokrenuta 2007. godine će se implementirati u narednih pet godina uz učešće brojnih organizacija iz javnog, nevladinog i privatnog sektora. Cilj kampanje koju implementira agencija BORAM i Eko tim je podizanje svijesti javnosti o značaju odgovarajućeg tretmana otpada i očuvanja životne sredine za dalji razvoj turizma u Bosni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.