NavMenu

Javni poziv Razvojne agencije Republike Srpske - Mentoringom do boljeg poslovanja

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.06.2024. 15:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: NicoElNino/shutterstock.com)Ilustracija
Razvojna agencija Republike Srpske pozvala je mala i srednja preduzeća i preduzetnike u Republici Srpskoj da se prijave na javni poziv za korištenje standardizovane usluge mentoringa.

Kako se navodi u njihovom pozivu, ovu besplatnu uslugu mogu koristiti mala i srednja preduzeća i preduzetnici koji se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga u dvije kategorije: novoosnovana mala i srednja preduzeća i preduzetnici koji nisu stariji od 3 godine od dana objavljivanja javnog poziva i mala i srednja preduzeća i preduzetnici stariji od 3 godine.

U procesu mentoringa, kako je objašnjeno, sertifikovani mentor u saradnji sa menadžmentom analizira aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnji za dalji razvoj, definiše najvažnije potencijale za rast i priprema akcioni plan za unapređenje poslovanja.

- Cilj je da se doprinese efikasnijem korišćenju resursa, smanjenju troškova poslovanja, boljoj organizaciji, te fokusiranosti na poslovne ciljeve i projekte koji obezbjeđuju veće i sigurnije prihode - navode u Razvojnoj agenciji Republike Srpske.

Javni poziv otvoren je do 31. jula, a detaljne informacije o uslovima i načinu prijave, kao i sve potrebne obrasce, zainteresovana mala i srednja preduzeća i preduzetnici mogu dobiti na sajtu Razvojne agencije Republike Srpske.


Razvojna agencija Republike Srpske sertifikovala je do sada 71 mentora za mala i srednja preduzeća širom Republike Srpske, a uslugu mentoringa uspješno je koristilo 66 poslovnih subjekata.

Inače, uslugu mentoringa Razvojna agencija Republike Srpske realizuje u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju – JICA u okviru projekta "Jačanje i proširenje mentoring usluge za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana".
Firme:
RARS RARS
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.