NavMenu

Cinema City: Zabavite se uz "Johnny English: Ponovo rođen" i "Zločestu učiteljicu"

Izvor: eKapija Srijeda, 14.09.2011. 08:50
Komentari
Podeli

Mutiplex Cinema City u narednoj filmskoj sedmici donosi puno zabave i smijeha za sve generacije gledatelja sa svjetskim premijerama novog nastavka urnebesnog akcionog serijala i 3D adaptacija klasika Walt Disney te kreće sa održavanjem velike promotivne akcije "Mjesec romantičnih komedija".

Program multiplexa od 15. septembra urnebesna akciona komedija "Johnny English: Ponovo rođen". U pitanju je nastavak blockbustera iz 2003. godine u kojem je kultni britanski komičar Rowan Atkinson po prvi put na velikom ekranu oživio lik najsmotanijeg tajnog agenta na svijetu. Punih osam godina čekalo se na novi film u kojem neponovljivi Atkinson, tvorac klasika TV komedije "Mr Bean" i "Crna guja" kreće u nove avanture pod rediteljskom palicom vrlo iskusnog britanskog autora i glumca Olivera Parkera, tvorca hitova "Otelo" i "Dorian Gray". Društvo mu ovaj put prave zvijezda kultne SF serije "Dosijei X" Gillian Anderson te bivša Bond djevojka i britanska ljepotica Rosamund Pike.

U filmu koju će svoju svjetsku premijeru u mutliplexu Cinema City doživjeti više od mjesec dana prije otvaranja na američkim kino blagajnama Atkinson se vraća ulozi nevjerovatnog tajnog agenta koji ne poznaje strah od opasnosti. U najnovijoj avanturi, obavještajac u tajnoj službi njenog visočanstva morat će zaustaviti grupu internacionalnih ubica prije nego što eliminišu svjetskog vođu i prouzrokuju globalni haos.

Za ljubitelje dobre komedije Cinema City od 15. septembra na repertoar donosi još jedan hit "Zločesta učiteljica" (Bad Teacher). Junakinja hit serijala "Čarlijevi Anđeli" i klasika komedije "Svi su ludi za Mary", prelijepa Cameron Diaz pod rediteljskom palicom Jake Kasdana, tvorca kultne komedije "Okrug Orange" u filmu koji je u proteklih par mjeseci na kino blagajnama širom svijeta inkasirao preko 200 miliona dolara ekran dijeli sa pop starom i sjajnim glumcem Justinom Timberlakeom te mladim komičarem Jasonom Segelom koga smo gledali u hitu "Zaboravljajući Saru Maršal" i hit TV Seriji "Kako sam sreo vašu majku".

Diaz igra Elizabet Hasley, učiteljicu koju „boli džon“. Ona je nepristojna, cinična i potpuno neprilagođena a kada je ostavi zaručnik, skuje plan kako osvojiti bogatog i privlačnog nasljednika. Na tom će putu morati eliminirati kolegicu Amy i oduprijeti se čarima učitelja fizičkog vaspitanja uz bezbrojne urnebesne situacije...

Cinema City za najmlađe gledatelje i njihove roditelje priprema novu poslasticu u vidu Svjetske premijere animiranog klasika Walt Disney „Kralj lavova“ u 3D tehnici. Film koji je davne 1994.godine samostalno oživio žanr animiranog filma sa zaradom od gotovo 800 miliona dolara na svjetskim kino blagajnama sada je najmodernijom tehnologijom prebačen u 3D verziju. U avanturama lavića Simbe i njegovih smješnih prijatelja mogu uživati i oni najmlađi gledatelji pošto je sinhronizovan na naš jezik zahvaljujući glasovima hrvatskih glumaca Zvonimira Zoričića, Siniše Popovića i Rakana Rushaidata.

Kraljevskom zemljom u Africi vlada ponosni Mufasa, snažan i neustrašiv lav kojem najviše problema zadaje prevrtljivi, zavidni i podli brat Scar. Kada Mufasa ubrzo dobije sina, dražesnog i zaigranog lavića Simbu, prijetvorni Scar će smjesta početi smišljati plan kako da se riješi mladunčeta koji uz pomoć prijatelja pokušava da se snađe u savani...

Pored "Kralja lavova" Cinema City od 15. septembra na repertoaru zadržava još jedan mega hit Walt Disney "Auti 2" koji će u sinhronizovanoj verziji na 35 mm filmskoj kopiji nastaviti svoje prikazivanje.

Na repertoaru Cinema City boravi i novi hit Woddy Allena "Ponoć u Parizu" kojim multiplex Cinema City od 15.septembra započinje ovogodišnjeg izdanja promotivne akcije Mjesec Romantičnih komedija. Ljubitelji žanra i svi parovi imaće priliku da uživaju u najatraktivnijim romantičnim komedijama ovog dijela holivudske sezone uz proizvode partnera akcije, čokolada i pralina Mak Zara koji će i svakom 50-tom gledatelju darovati i poklon paket proizvoda. Akcija se nastavlja 29.septembra novim filmom Anne Faris i Chrisa Evensa „Koji je tvoj broj“, 06.oktobra hitom „Ta luda ljubav“ u kome gledamo Steve Carrella, Juliane Moore, Emmu Stone i Ryana Goslinga a završava 13.oktobra sa još jednim hitom Jasona Batemana i Ryana Reynoldsa „Budi malo ja“. Cinema City je za mjesec romantičnih komedija svakog četvrtka za sve zaljubljene parove uz kupnju dvije ulaznice pripremio i posebni romantični kombo paket u kojem srednje kokice i 2 Coca Cola proizvoda od 0,5 l mogu dobiti po cijeni od samo 6 KM.

Cinema City za narednu filmsku sedmicu od 22. septembra najavljuje novu Svjetsku premijeru, ovaj put SF trilera "Otmica", u kome naslovnu ulogu igra Taylor Lautner, junak blockbuster serijala „Sumrak“ te dugo očekivano otvaranje animiranog mega hita "Štrumpfovi" u 3D tehnologiji te novog 3D horora "Noć morskih pasa".

Cinema City još jednom podsjeća na novu uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma.

Sve informacije aktuelnih filmskih naslova, pretprodaje ulaznica za nadolazeće filmske hitove, usluge StudID ulaznica svakog ponedeljka, te svih ostalih usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.