NavMenu

Trebinje i njegova izletišta

Izvor: eKapija Utorak, 13.09.2011. 12:44
Komentari
Podeli

Predivni bh. grad Trebinje nudi posjetiocima različite vidove odmora na nekoliko uređenih izletišta, a najpoznatija trebinjska izletišta vezana su za rijeku Trebišnjicu, jednu od najvećih nekadašnjih ponornica u Evropi. Duga je 98 km, protiče kroz Gatačko, Cerničko i Fatničko polje, gdje se u ponorima gube i ponovo izviru južno od Bileće pod imenom Trebišnjica. Vode rijeke Trebišnjice se pojavljuju i kao izvor dubrovačke rijeke Omble, a najveći dio otiče podzemnim tokom u Neretvu.

Poznato turističko izletište u Trebinju je Lastva, koje je udaljeno 12 kilometara od grada. Smještena je na obalama Lastvanskog jezera i veoma je privlačno ribolovcima, kao i onima koji vole da provode vrijeme u prirodi. Tu se nalaze prelijepi prirodni i vještački izgrađeni bazeni, smještajni kapaciteti, nacionalni restoran te prostor za sportsko-rekreativne sadržaje.

Drugo poznato trebinjsko izletište je Jazina, koja je jako posjećeno tokom cijele godine, a posebno u ljetnom periodu kad se pruža mogućnost kupanja, sunčanja i odmora u prirodi. Odmah uz kupalište nalazi se i motel „Jazina“ sa 24 ležaja, restoranom i ljetnom baštom.

Jedna od najljepših lokacija u Trebinju je izvor Studenac na rijeci Trebišnjici. Izvor se nalazi u neposrednoj blizini grada, a na ovom prostoru i danas postoji jedan od starih dolapa, što mu daje posebnu draž.

Zubačka Ubla, također je jedno od zanimljivih turističkih destinacija u Trebinju. Od grada je udaljena 25 km. Ovdje se tradicionalno održavaju manifestacija posvećena očuvanju narodne tradicije i običaja sa bogatim kulturno-umjetničkim programom. Zubačka Ubla pruža i mogućnosti bavljenja zimskim sportovima.

izvor: ekapija, TO Trebinje

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.