NavMenu

Kreće obnova saobraćajnice od Skenderije do Vječne vatre, vrijednost radova skoro 6,5 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.06.2024. 12:19
Komentari
Podeli
(Foto: paul prescott/shutterstock.com)
(Vječna vatra Sarajevo) U prisustvu ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete u petak je potpisan Okvirni sporazum za projekt rehabilitacija dionice Skenderija - Vijećnica - Vječna vatra. Sporazum je potpisan između Direkcije za puteve KS i izabranog izvođača kompanije Strabag.

Sporazumom je predviđena obnova saobraćajnice od Skenderije do Vječne vatre u dužini od cca 2.800 metara, a okvirni sporazum se potpusuje na tri godine.

Projektom je predviđena potpuna obnova saobraćajnice i trotoara s obje strane.

Projekt se finansira iz Ministarstva saobraćaja putem Direkcije za puteve, a realizovaće se u fazama.

Prva faza projekta podrazumijevat će radove na obnovi dionice od Skenderije do mosta Ćumurija, a planirani završetak te faze je do kraja godine.

- Izazovan i ogroman projekt je ispred nas. Očekujem od svih uključenih strana maksimalne napore, jer znamo svi šta znači obnavljati glavnu saobraćajnicu. Vjerujemo da ćemo i ovaj projekt uspješno realizovati za dobrobit svih građana našeg kantona, a i ovaj projekt je nastavak našeg opredjeljenja za potpuni razvoj infrastrukture Sarajeva - istakao je ministar Šteta.

Nakon ovog potpisivanja Sporazuma, u narednom periodu se očekuje potpisivanje Ugovora sa izvođačem, a potom i priprema i organizacija gradilišta, nabavka materijala, a početak radova se očekuje u julu.


Pored obnove saobraćajnice i trotoara, bit će izvršena ugradnja novih ivičnjaka na kompletnoj dužini, poboljšanje sistema odvodnje, ugradnja nove vertikalne saobraćajne signalizacije, te iscrtavanje nove horizontalne saobraćajne signalizacije od plastične materije. Bit će postavljena nova gumena izolacija tramvajskih šina.

S obzirom na važnost ove saobraćajnice, kao i na činjenicu da je prosječni dnevni saobraćaj 34.700 vozila, veliki napori se ulažu na organizaciji samog saobraćaja, kako bi se sve bilo na visini zadatka.

Saobraćajnica je zadnji put obnovoljena 2006. godine i nalazi se u lošem stanju, tako da je njena obnova bila neophodna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.418.243 KM sa PDV-om, saopćila je Služba za protokol i press KS.

spomenik Vječna vatra Sarajevo
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.