NavMenu

Tender za izgradnju mosta između BiH i Crne Gore do kraja jula

Izvor: eKapija Subota, 08.06.2024. 10:30
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Do kraja jula biće raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare, na spoju magistralnog puta na lokaciji Šćepan Polje/Hum, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović nakon sastanka sa ministrom komunikacija i prometa BiH Edinom Fortom.

- Ovo je velika stvar za sve jer će izgradnjom ovog mosta biti riješen dugogodišnji problem neuslovnog postojećeg mosta koji povezuje dvije države. Njegovom izgradnjom dobićemo bolju saobraćajnu vezu između dvije zemlje - rekao je Radulović.

Ministar Radulović je najavio da će do kraja godine biti završena projektna dokumentacija za 2,5 kilometara puta od mosta prema Plužinama.

- Vjerujem da ćemo tokom naredne godine raspisati javni poziv za izvođača radova za ovu dionicu. Namjera nam je da sa radovima krenemo tokom naredne godine kako bi tu dionicu ali i izgradnju međudržavnog mosta završili u istom trenutku - rekao je Radulović.

Filip Radulović i Edin Forto (Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomosrtva)Filip Radulović i Edin Forto
Ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto ukazao je na značaj izgradnje mosta.

- Ovo će biti zajednički projekat Bosne i Hercegovine i Crne Gore čijom će realizacijom legenda o novoj cesti i mostu na ovoj lokaciji napokon postati stvarnost. Bosanskohercegovačka strana se obavezala izgraditi dio pristupne ceste u dužini od 1 km, dok će crnogorska strana izgraditi dionicu od 2,5 km - rekao je Forto.

Izgradnja mosta biće finansirana zajedničkim sredstvima Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

13.07.2024.  |  Zdravstvo

Uz ovaj trik se brzo rashladite

13.07.2024.  |  Zdravstvo

12.07.2024.  |  Vijesti

Iscrpljenost nakon radnog dana - Ovo su razlozi i rješenja

12.07.2024.  |  Vijesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.