NavMenu

Centrosinergija - Pouzdan poslovni partner u distribuciji i logistici

Izvor: eKapija Petak, 14.06.2024. 07:35
Komentari
Podeli

(Foto: Centrosinergija)
Centrosinergija je deo poslovnog sistema Moj Kiosk Group i jedna od najvećih kompanija na domaćem tržištu u oblasti distribucije i logistike. Od osnivanja 2011. godine Centrosinergiju vodi misija da bude pouzdan poslovni partner pružanjem usluge visokog kvaliteta u različitim oblastima.

Bavi se distribucijom i logistikom duvanskih proizvoda, robe široke potrošnje, štampanih izdanja, elektronskih dopuna, a u svom portfoliju ima velike brendove kao što su BAT, Jaffa, BIC, Chupa Chups, Mentos, Fisherman's Friend, PEZ, Villiger, Zaini, VARTA, Mogyi, Gizeh...

Poseduje veliki distributivno-logistički centar u Makišu, koji je izgrađen iz potrebe da podrži ubrzano širenje poslovanja. Kontinuirano ulaganje u opremljenost magacinskih resursa omogućilo je širenje i razvoj kapaciteta, viši stepen automatizacije procesa, i kao najvažnije, stvoreni su uslovi za kvalitetniji i lakši rad zaposlenih, a samim tim obezbeđena je i veća produktivnost rada. Visok nivo efikasnosti logističkih procesa postignut je, između ostalog, i zahvaljujući logističkoj mreži koja se oslanja na 13 regionalnih centara.

(Foto: Centrosinergija)

U fokusu poslovne strategije Centrosinergije su kvalitet i pouzdanost usluga koje naši klijenti i partneri visoko vrednuju, kao i kontinuirano usavršavanje procesa i svih aspekata poslovanja. Posebna pažnja poklanja se ulaganju u inovacije, sa akcentom na digitalizaciju i optimizaciju procesa, a sve u cilju podizanja kvaliteta usluge na viši nivo. S tim u vezi, 2023. godine uvedena je digitalna dostava, čime je omogućeno praćenje statusa isporuka u realnom vremenu putem Track&Trace portala. Iste godine je implementirano jedno od tri svetski najpriznatija softverska rešenja za optimizaciju transportnih i komercijalnih ruta, koje omogućava organizacijama sa prodajnom organizacijom na terenu i transportnom flotom, optimizaciju troškova, podiže kvalitet usluge i uzimajući u obzir širok opseg logističkih parametara sugeriše optimalno angažovanje resursa.

(Foto: Centrosinergija)
- Ponosni smo na to što smo se dokazali u oblasti distribucije i logistike, što nas klijenti i partneri prepoznaju kao pouzdane i odgovorne i što uvek težimo ka višim ciljevima i podizanju lestvice u poslovanju. Tržište distribucije i logistike je dinamično, podložno spoljnim uticajima, konkurencija je velika, što od nas zahteva kontinuirano preispitivanje i unapređenje procesa rada. Adekvatna reakcija na potrebe zajednice u kojoj poslujemo ključna je za održivost, kontinuitet, konkurentnost i profitabilnost poslovanja. Kada sam pre godinu i po dana preuzela vodeću poziciju u Centrosinergiji, verovala sam da će ženska energija i naš prirodni osećaj za logistiku doneti dobre rezultate u pretežno muškoj delatnosti rada. Danas, sa ove tačke gledišta, kada je sve više dama, ne samo u Centrosinergiji, već u celoj našoj industriji, još sam uverenija u svoju procenu i sigurna da na stereotipe u raspodeli poslova utičemo zalaganjem i ostvarenim rezultatima - izjavila je Andrijana Đorđević, generalni direktor Centrosinergije i izrazila uverenje da će kompanija, koja danas broji 820 zaposlenih, i narednih godina biti primer dobre prakse na tržištu.

U strateškom pristupu kompanije, aspekti društveno odgovornog poslovanja i brige o životnoj sredini visoko su kotirani, te su donacije i različiti vidovi podrške ugroženim društvenim grupama u kojima učestvuju svi zaposleni, deo poslovne kulture. S druge strane, o doprinosu za smanjenje zagađenja u centralnim gradskim zonama govori podatak da je vozni park Centrosinergije proširen za 45 IVECO DAILY vozila na prirodni gas.

(Foto: Centrosinergija)
Centrosinergija se može pohvaliti i time da je jedna od najvećih domaćih kompanija po ostvarenom poslovnom prihodu, koji iznosi blizu pola milijarde evra godišnje. Kompanija pruža ceo spektar distributivno-logističkih usluga i isporučuje robu na 18.000 maloprodajnih objekata na celokupnoj teritoriji Srbije. Od 2021. godine delatnost obuhvata spoljno-trgovinsko poslovanje, a od početka prošle godine aktivno je predstavništvo Centrosinergije u Crnoj Gori, čime je poslovanje prošireno i na region.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.