Izvor: Dnevnik | Četvrtak, 08.09.2011.| 13:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mišković prodao još jedan tržni centar: "Bazar" otišao na pazar

(Foto: b)

Nakon što je belgijskoj kompaniji "Delhaize" prodao maloprodajni lanac "Maxi", beogradski "Delta Holding" ovih dana je prodao i tržni centar "Bazar" u Novom Sadu.

Iako je vlasnik Miroslav Mišković tokom transakcije s "Delhaize" najavljivao da će biznis s tržnim centrima biti, uz poljoprivredu, fokus poslovnih aktivnosti "Delta Holdinga" u budućnosti, jedan od prvih sljedećih poteza kompanije bio je prodaja jednog od najvećih tržnih centara u Novom Sadu, piše novosadski Dnevnik.

(Miroslav Mišković)

"Delta" je "Bazar" prodala novosadskoj kompaniji "Matijević" – u nekoliko transakcija na Beogradskoj berzi, 3. avgusta i 5. septembra, vlasništvo je promijenilo skoro 65% akcijskog kapitala "Bazara", po ukupnoj cijeni nešto većoj od 230 miliona dinara, odnosno oko 2,3 mil EUR.

"Bazar" se nalazi u najužem centru Novog Sada, a pod njegovim okriljem su se našli butici svjetskih lanaca i brendova, kakvi su "Zara", "Mexx", "Tom Tailor", kao i supermarket "Maxi".

Iako su cijene nekretnina tokom krize znatno opale, donekle ipak čudi relativno niska prodajna cijena za tako ekskluzivan prostor na odličnoj lokaciji, piše Dnevnik.

Čudi i to što su do prije samo nekoliko sedmica do javnosti stizale informacije da će Mišković veliki deo kolača od prodaje maloprodajnog lanca "Maxi" – možda i 300 mil EUR – uložiti u biznis s tržnim centrima i šoping molovima. Iz "Delte" je zvanično najavljeno da bi uskoro trebalo da počnu gradnju dva takva objekta u Beogradu i po jednog u Novom Sadu i Banjaluci, piše Dnevnik.

Iz "Delte" je takođe, nedavno saopšteno da je na snagu stupila nova organizacija holdinga, navodeći da je "Delta" sada kompanija "koja je manja po obimu, ali s jasno definisanim i ambicioznim strateškim planovima". Upravo je "strateško opredeljenje" da se okrene maloprodaji robe široke potrošnje, kako se navodi iz novosadske kompanije, bilo presudno u odluci "Matijevića" da pazari "Bazar".

Osnovna djelatnost "Matijevića" je mesna industrija, a posljednjih godina u posjed ove kompanije došao je veliki broj preduzeća, prije svega poljoprivrednih dobara u Vojvodini.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.