NavMenu

Odobreno skoro 4 mil KM za subvencije povećanja plata u RS za prvu polovinu 2024.

Izvor: eKapija Petak, 24.05.2024. 09:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: JasaStyle/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada RS odobrila je plan utroška subvencija na ime podsticaja za povećanje plate radnika, za period 1. januara do 30. juna 2024. godine, a u iznosu od 3,89 mil KM.

Ovogodišnjim budžetom na ime podsticaja za povećanje plate radnika planirana su sredstva u iznosu od 15,56 mil KM.

- Navedena sredstva su namijenjena za isplatu subvencija privrednim subjektima za obračunski period od 01.07 – 31.12.2023. godine u kojem je izvršeno stvarno povećanje plate radnika, te time u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi RS stekli pravo na isplatu određenih iznosa sredstava. Prema rješenjima navedenih propisa, za sprovođenje postupka dodjele podsticaja za povećanje plate radnika ne raspisuje se javni poziv, a privredni subjekti imaju rok od 60 dana nakon isteka obračunskog perioda za koji traže podsticajna sredstva da podnesu zahtjev za podsticaj - istaknuto je u saopštenju Vlade RS.


Finansijskim planovima potrošnje, za period 01.01-30.06.2024. godine na poziciji 414100-Subvencije na ime podsticaja za povećanje plate radnika na raspolaganje je stavljen iznos od 3.890.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.06.2024.  |  Energija, Industrija

Zenički TPS u novi objekat uložio 5 mil KM - Poslovi dogovoreni i za 2025, najavljena nova zapošljavanja

Zenici je otvoren novi proizvodno-poslovni objekat kompanije TPS u Raspotočju. Ova kompanija, koja trenutno zapošljava 18 radnika, je nakon dvadeset godina rada i poslovanja sve to krunisala izgradnjom i otvaranjem novog multifunkcionalnog objekta u kojoj će biti smješteni i poslovni prostori, uprava kompanije, kao i proizvodnja. - TPS Zenica danas zvanično otvara svoj proizvodni objekat, bili smo 21 godinu podstanari u drugim prostorima i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.