NavMenu

Vlada RS sa 6 mil KM sufinansiraće nabavku bjeloruskih trakora

Izvor: eKapija Petak, 24.05.2024. 09:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Beau Considine/flickr.com)Ilustracija
Vlada Republike Srpske na juče održanoj sjednici zadužila je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo finansija da obezbijede sredstva u iznosu od 6 mil KM za sufinansiranje nabavke nove mehanizacije marke Belarus i ista doznače na račun Fonda Partner.

Pored toga, Vlada RS je zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da donese pravilnik i provede proceduru sufinansiranja nabavke nove mehanizacije marke Belarus u iznosu od 60% za potrebe poljoprivrednih proizvođača u Republici Srpskoj.

- Predmet podrške investicijama za nabavku poljoprivredne mehanizacije porijeklom iz Bjelorusije odnosi se na nabavku traktora jačine 40-120 konjskih snaga. Pri tome, Vlada RS posredstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede učestvuje sa 60% odsto u cijeni traktora, dok proizvođač učestvuje 40%. Uslove za ostvarivanje prava na podršku propisaće Ministarstvo poljoprovrede, šumarstva i vodoprivrede RS posebnim pravilnikom - navedeno je u vladinom saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.06.2024.  |  Saobraćaj

U KS planirana izgradnja 17 novih unificiranih stajališta za vozove

Na području pet općina u Kantonu Sarajevo: Novi Grad, Hadžići, Ilijaš, Vogošća i Ilidža, planirana je skora izgradnja 17 novih unificiranih stajališta za vozove. Ovo je jedan od bitnijih projekata za poboljšanje uslova putnicima, sigurniji saobraćaj, kao i stvaranje pretpostavki za popularizaciju vozova kao udobnog i ekološki prihvatljivog načina prevoza. Poruke su ovo sa sastanka kojeg je premijer Nihad Uk organizovao s generalnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.