NavMenu

Uspješan nastup kompanije "Klas" na Sajmu u Gradačcu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 05.09.2011. 07:37
Komentari
Podeli

Zahvaljujući spoju bogatog sajamskog iskustva, tradicije i kvaliteta proizvoda, prezentacija Klasa, Sarajevske pivare, Sprinda, Vegafruita i Pivare Tuzla na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu pohvalno je ocijenjena. Među brojnim posjetiocima koji smatraju da je nastup članica Grupacije MIMS dobro organiziran je i Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje halal kvaliteta u BiH.

"Redovno posjećujem Gradačački sajam i pratim ukupnu sajamsku ponudu, a posebno ponudu i nastupe halal certificiranih proizvođača, među kojima je Klas. Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da izložbeni štand Klasa spada među najbolje opremljene štandove, jer ima bogatu ponudu proizvoda i dovoljno sajamskog prostora, dok su posjetiocima na usluzi stručni i educirani predstavnici koji im adekvatno i kompetentno mogu odgovoriti na sva pitanja", rekao je Amir Sakić.

Posjetilac Alija Ćatić bio je, kako kaže, prijatno iznenađen kada je saznao da je većina Klasovih proizvoda halal certificirana.

"Vjerujem u domaću privredu i podržavam je kupovinom domaćih proizvoda. Poznajem sve proizvode Klasa, jer ih redovno konzumiram u svom domaćinstvu. Halal standard će mi biti dodatna motivacija za kupovinu hrane koju proizvodi Klas", istakao je Ćatić.

Klas s ostalim članicama Grupacije MIMS tradicionalno učestvuje na međunarodnom Sajmu šljive u Gradačcu, podržavajući tako nastojanja da domaća privreda ojača i postane konkurentnija u zemljama regiona. I ove godine članice Grupacije MIMS ocijenile su sajam kao dobru priliku za poslovne susrete i unaprijeđenje saradnje s kupcima.

Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije ove godine okupio je više od 250 izlagača iz BiH i zemalja regije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.