NavMenu

Skoro 2 mil KM za dalju obnovu Ljetne rezidencije Karađorđevića u Han Pijesku, raspisan tender za drugu fazu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.05.2024. 15:20
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Han Pijesak)
Opština Han Pijesak je raspisala javni poziv za drugu fazu rekonstrukcije, restauracije i adaptacije Ljetne rezidencije Kralja Aleksandra Karađorđevića u Han Pijesku.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, vrijednost nabavke iznosi 1,68 mil KM bez PDV-a, odnosno 1.965.600 sa uračunatim PDV-om.

Period izvođenja radova je 180 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Rok za dostavlјanje ponuda je 17. jun 2024. do 12:00 sati, a ponude moraju važiti 90 dana. Detalji raspisanog tendera se mogu naći OVDJE.

U drugoj fazi radova predviđeni su građevinski i građevinsko-zanatski radovi, zatim vodovod i kanalizacija, elektro kao i mašinske instalacije.

Podsjećamo, rekonstrukcija rezidencije Karađorđevića počela je prije godinu dana, a planirane su ukupno tri faze obnove. Početno stanje bivše vile Karađorđevića bilo je veoma loše jer je objekat oštećen u požaru 2008. godine, nakon čega se nije radilo na njegovoj zaštiti i sanaciji.

Načelnik Slobodan Đurić je ranije istakao da je 2011. godine urađen projekat za rekonstrukciju ovog objekta, koji će biti rekonstruisan prema prvobitnom stanju iz 1922. Jedan dio objekta će, naveo je on, koristiti kraljevska porodica Karađorđević, a drugi će biti otvorenog tipa za posjetioce.

Jokić invest iz Zvornika je izabran za izvođača prve faze koja je uključivala grube građevinske radove do krova, a vriejdnost ugovora iznosla je 599.071 KM bez PDV-a.

rezidencija kralja Aleksandra Karađorđevića Han Pijesak
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.06.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

ERS kreće u eksploataciju krečnjaka sa kamenoloma Varde za potrebe gradnje HE Mrsovo

Elektroprivreda RS - Obnovljivi izvori energije iz Ljubinja planira eksploataciju građevinskog kamena, krečnjaka na ležištu Varde u Rudom. - Investitor planira da otvori površinski kop tehničkog građevinskog kamena krečnjaka za vlastite potrebe u cilju obezbjeđenja sirovina za spravljanje betona pri gradnji brane HE Mrsovo snage 37,3 MW, kao i za potrebe tržišta na tom prostoru Republike Srpske i Republike Srbije - ističe se u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.