NavMenu

Imenovana uprava Elektroprivrede BiH

Izvor: eKapija Subota, 18.05.2024. 13:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Geralt)Ilustracija
Dr sc. Sanel Buljubašić imenovan je za generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo, objavilo je 17. maja na svojoj zvaničnoj stranici ovo javno preduzeće. Ova odluka uslijedila je nakon najnovije saglasnosti Vlade FBiH za imenovanja članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo i saglasnosti Nadzornom odboru o imenovanju Uprave ovog društva, o čemu je eKapija već pisala.

Pored imenovanja generalnog direktora, odlukom Nadzornog odbora, i Fahrudin Tanović je imenovan za izvršnog direktora za proizvodnju, Edisej Sjerotanović za izvršnog direktora za distribuciju, a dr sc. Nevad Ikanović za izvršnog direktora za snabdijevanje i trgovinu. Takođe, Sanela Jurišić je imenovana za izvršnu direktoricu za ekonomske poslove, a za poziciju izvršne direktorice za pravne poslove i ljudske resurse imenovana je mr Amra Ohranović. Po novoj odluci Nadzornog odbora, Harun Gadžo je imenovan za izvršnog direktora za kapitalne investicije.

Inače, imenovani rukovodioci su i prethodno upravljali ovim javnim preduzećem, samo kao vršioci dužnosti.

U skladu s odlukama Nadzornog odbora, četvorogodišnji mandat članova Uprave počinje teći od 17. maja.

Inače, Vlada FBiH je prethodno dala saglasnost Skupštini Privrednog društva JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo za imenovanje Amela Kosovca, Vedrana Kasera, Milenka Obada, Edina Hamzića, Damira Kurjakovića i Eldara Aganovića za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora ovog privrednog društva, u ime državnog kapitala do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca. Prije toga data je prethodna saglasnost Skupštini ovog privrednog društva za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora u ime državnog kapitala, radi isteka perioda na koji su imenovani.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.06.2024.  |  Saobraćaj

Pola miliona za podsticanje uvođenja novih avio-linija u CG

Vlada je na telefonskoj sjednici dala saglasnost Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) da 510 hiljada EUR sa podračuna namijeni za podsticajne mjere koje imaju za cilj rast turističkog prometa sa emitivnih tržišta organizovanim avio-prevozom. U Vladi očekuju da se tih pola miliona EUR upotrijebi za uvođenje novih avio-linija kojima se Crna Gora povezuje sa destinacijama sa emitivnog tržišta i/ili povećanjem broja rotacija na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.