NavMenu

Objavljeno ime misteriozne kompanije u koju je investirao Voren Bafet

Izvor: seebiz.eu Subota, 18.05.2024. 09:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ditty_about_summer/shutterstock.com)Ilustracija
Konglomerat Berkshire Hathaway, čiji je predsjednik i izvršni direktor američki multimilijarder Voren Bafet, najavio je investiciju koja se čuva u tajnosti od prošle godine.

Naime, objavili su da su investirali u američku osiguravajuću kompaniju Chubb. Tačnije, kupili su 26 miliona akcija ove osiguravajuće kuće, koje vrijede skoro 6,7 mlrd USD. Berkshire Hathvai je zatražio da se proces kupovine akcija čuva u tajnosti dok se proces ne završi.

Chubb posluje u 54 zemlje, a u martu ove godine bio je u fokusu američke javnosti nakon što je preuzeo garanciju po tužbi bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa u iznosu od skoro 92 mil USD, nakon tužbe novinara E. Žan Kerol, koji je tužio Trampa za klevetu.

Kako prenosi CNN, Bafet je poznat po svojim investicionim vještinama, koje je pokazao kupovinom akcija firme Chubb. Vrijednost akcija ovog osiguravajućeg društva je posle prodaje porasla za više od osam odsto.

Bafet nije stranac na tržištu osiguranja. Osiguravajuće kompanije Geico, National Indemniti i General Re su bivše filijale konglomerata Berkshire Hathaway.


Investicija u Chubb pokazuje poslovnu strategiju kompanije Berkshire Hathaway u proteklih nekoliko mjeseci. Vidi se da su ove investicije povećane u finansijskim kompanijama kao što su Alli Financial, American Ekpress i Bank of America, dok su ulaganja u potrošačke proizvode smanjena.

Berkshire Hathaway je objavio da je prodao 10 miliona Appleovih akcija u prva tri mjeseca ove godine. Uprkos tome, Apple je ostao najveća investicija ovog konglomerata. Osim toga, konglomerat je u poslednja tri mjeseca prošle godine prodao 80 miliona akcija HP-a, smanjivši vlasnički udio u ovoj kompaniji za 78%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.06.2024.  |  Saobraćaj

Pola miliona za podsticanje uvođenja novih avio-linija u CG

Vlada je na telefonskoj sjednici dala saglasnost Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) da 510 hiljada EUR sa podračuna namijeni za podsticajne mjere koje imaju za cilj rast turističkog prometa sa emitivnih tržišta organizovanim avio-prevozom. U Vladi očekuju da se tih pola miliona EUR upotrijebi za uvođenje novih avio-linija kojima se Crna Gora povezuje sa destinacijama sa emitivnog tržišta i/ili povećanjem broja rotacija na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.