NavMenu

Objavljen javni poziv: Za poticaje poduzetništvu oko 3, 5 milijuna KM

Izvor: eKapija Petak, 02.09.2011. 10:06
Komentari
Podeli

Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv za odabir korisnika za grant sredstava koje ovo ministarstvo dodjeljuje svake godinu u svrhu poticaja ovih oblasti. Sredstva će se dodjeljivati za poticaje izgradnji poduzetničkih zona, inovatorima-pojedincima, stipendiranju učenika za obrtnička zanimanja. Priliku da dobiju poticaje imat će udruženjima poduzetnika i obrtnika i institucije koje se bave njihovim obrazovanjem.

Poticaji će biti dodjeljivani i za izgradnju inovativnog gospodarstva (uvođenje ISO standarda, osiguranje CE znaka, inovacije, transfer znanja i tehnologija), tradicionalne i stare obrte, poticaji za novoosnovane subjekte malog gospodarstva, te subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite.

Iz Ministarstva ističu da je rok za dostavu prijava 30.9.2011.godine.

Inače, za poticaj poduzetništvu i obrtu ove godine je u proračunu Federacije osigurano 3.490.000 KM. Od ovoga dva milijuna KM su namijenjena izgradnji poduzetničkih zona, 200.000 KM za izgradnju inovativnog gospodarstva, 100.000 KM poticaju udruženjima poduzetnika i obrtnika, 230.000 KM poticaju tradicionalnim i starim zanatima, 250.000 KM novoosnovanim subjektima malog gospodarstva, 100.000 razvoju obrtničkih komora, 27.000 KM poticaju inovatorima- pojedincima, 63.000 KM stipendiranju učenika za obrtnička zanimanja, 270.000 KM subvencioniranju kamata na poduzetničke kredite te 50.000 KM podršci organiziranju sajmova.

D.Kozina

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.