NavMenu

Izgradnja nebodera umjesto vrtića u Banjaluci pod znakom pitanja - Stanivuković stopira izmjenu regulacionog plana Kupusišta

Izvor: eKapija Petak, 17.05.2024. 08:31
Komentari
Podeli
Ćirilični park u Banjaluci pored kojeg je predviđena sporna gradnja (Foto: Grad Banjaluka)Ćirilični park u Banjaluci pored kojeg je predviđena sporna gradnja

Nakon vijesti da pored najavljenog Ćiriličnog parka u Banjaluci, umjesto vrtića, odnosno škole, banjalučka vlast planira "ucrtati" stambeno-poslovnu zgradu od 11 spratova, kako je prije neki dan objavio portal Capital.ba, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je juče da će zaustaviti i ispitati sporni regulacioni plan.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da će zaustaviti izmjenu regulacionog plana koji se odnosi na lokalitet tzv. Kupusište.

- Svi regulacioni planovi se mijenjaju na način da se inicijativa usvoji na Skupštini Grada. Onda nakon usvajanja slijedi izbor projektanske kuće koja crta plan, a zatim se plan upućuje na javni uvid. Konkretno, za ovaj plan - za dio Kupusišta koji je na javnom uvidu, čuo sam određene priče i sve ono što nije dobro za Grad ja ću to zaustaviti. Zbog određenih spekulacija, izrada regulacionog plana biće zaustavljena, ali javnost treba da zna da to radi projektanska kuća i da je uvid u toku – precizirao je gradonačelnik u tekstu koji se navodi na zvaničnoj stranici Grada Banjaluka.

Ističe da "nema potrebe za bilo kakvim političkim lešinarenjem i dizanjem na bilo kakav nivo".

- Dovoljno volimo ovaj grad i dovoljno radimo u njegovom interesu. Ako neko ne vjeruje u naše buduće namjere, ima pravo na to, ali može da vjeruje u do sada urađeno, a to govori da smo se uspjeli izboriti za park umjesto četrnaestospratnice kod kina Kozara – poručio je gradonačelnik ističući da je ova administracija odlučna po pitanju gradnje novih parkova u našem gradu nakon više decenija.


Takođe, kako je kazao – javnost treba da zna da planirane izmjene regulacionog plana na lokalitetu Kupusišta predviđaju veću površinu za park nego što je to sadašnjim planom predviđeno.

Kako je portal Capital pisao, administracija Grada Banjaluka je pripremila nacrt izmjene regulacionog plana Centar – Istok, koje obuhvata područje između ulica Srpske, Nikole Pašića, vojvode Radomira Putnika i Ulice Gavre Vučkovića, u površini od oko 2,21 hektara, takozvanog Kupusišta.

Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.07.2024.  |  Industrija, Građevina

Savjeti kako da bijela kuhinja izgleda dobro u svakom domu

Bijele kuhinje su bile izuzetno popularne, ali sada sve manje, pa evo kako da ih osvježite da ne budu dosadne. Bijele kuhinje su bile gotovo neizostavan trend u uređenju enterijera do prije nekoliko godina. Kako u posljednje vrijeme, ipak, naglasak dobijaju one u hladnim nijansama poput nježno zelene ili u boji drveta, bijele mogu djelovati dosadno. Da bi se to izbjeglo, portal Houseandgarden donosi četiri jednostavna prijedloga kako ih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.