NavMenu

Preduzeće Dženex u Lukavcu planira gradnju proizvodno-poslovnog objekta od skoro 2.500 kvadrata - Predviđena proizvodnja solarnih panela, čeličnih profila ali i servis vozila

Izvor: eKapija Petak, 17.05.2024. 12:13
Komentari
Podeli
Pregledna karta lokacije (Foto: printscreen/zahtjev za procjenu uticaja na životnu sredinu/TQM Lukavac)Pregledna karta lokacije
Preduzeće Dženex planira u Lukavcu izgradnju proizvodno - poslovnog objekta u kojem će se obavljati više djelatnosti kao što su servis vozila, proizvodnja solarnih panela, ali i obrada i montaža proizvoda od čeličnih profila.

Naime, konsultantska kuća TQM, takođe iz Lukavca, izradila je zahtjev za prethodnu procjenu uticaja na okoliš za pomenuti projekat gradnje proizvodno - poslovnog objekta, koji je Federalno ministarstvo okoliša i turizma stavilo na javni uvid.

Prema glavnom projektu novog poslovnog objekta u njemu je predviđeno automatsko brzo održavanje, servis vozila i injekcija plastike, proizvodnja solarnih panela, prodaja i marketing, radovi na proizvodnji i montaži čelika, pjeskarenje i antikorozivna zaštita, sa magacinima, administrativnim prostorijama i sobama za boravak radnika.

Ukupna bruto površina parcela iznosi 4.581 m2, dok objekat zauzima bruto površinu od 2.428 m2.

U sklopu objekta u proizvodnom dijelu predviđene su dvije kranske staze sa dva krana nosivosti 10 tona.

Spratnost objekta je prizemlje+ 1/3 prvog sprata + 1/3 drugi sprat , maksimalna visine objekta 16,00 m od kote uređenog terena. Oko objekta izvest će se pješačke, kolske i parking površine. Predviđeni broj parking mjesta je 21.

U sklopu proizvodno poslovnog objekta planirana je obrada i montaža proizvoda od čeličnih profila. Planiraju da proizvodnju iz poluproizvoda pretvorimo u potpune proizvode. U sklopu proizvodno poslovnog objekta predviđen je prostor za automatsko i brzo održavanje, servis vozila i injekcija plastike. Ova djelatnost će obuhvatati male i velike servise motornih vozila, što podrazumjeva zamjenu ulja, filtera i drg. dijelova na vozilu. Demontažu i montažu guma, lijepljenje i balasniranje.

Proizvodna linija solarnih panela je složen proizvodni proces koji uključuje niz koraka. U sklopu proizvodno poslovnog objekta predviđen je prostor za automatsko i brzo održavanje, servis vozila i injekcija plastike. Ova djelatnost će obuhvatati male i velike servise motornih vozila, što podrazumjeva zamjenu ulja, filtera i drugih dijelova na vozilu. Demontažu i montažu guma, lijepljenje i balasniranje.

Primjedbe, sugestije i mišljenja na Zahtjev za prethodnu procjenu mogu se dostaviti na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma u pisanom obliku u roku od 30 dana od dana objave na veb stranici.

S.T.

Na Mapi lokacija budućeg proizvodno-poslovnog objekta Dženex u Lukavcu

pogon solarnih panela Dženex Lukavac
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.06.2024.  |  Energija, Industrija, Finansije

Elektroprivredi BiH odobreno kreditno zaduženje od 25,1 mil EUR za FNE Gračanica 1 i 2

Nakon što je Vlada FBiH na hitnoj sjednici u maju donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje Elektroprivrede BiH kod Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta "Izgradnja fotonaponske elektrane Gračanica 1 i fotonaponske elektrane Gračanica 2 u iznosu od 25,1 mil EUR, juče je i Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio ovu odluku. Tome je prethodila i saglasnost Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, navodi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.