NavMenu

Na Zlataru u planu gradnja turističkog kampa - Drugačiji koncept u odnosu na postojeći smještaj (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 14.05.2024. 07:57
Komentari
Podeli
Brvnara (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Dina projekt)Brvnara
Na javnom uvidu nalazi se urbanistički projekat za izgradnju druge faze turističkog kampa u Akmačićima. U prvoj fazi je razrađen deo parcele sa zapadne strane, a sada se razrađuje deo parcele sa istočne strane.

Kako su u prvoj fazi izgradnje turističkog kampa obezbeđeni smeštajni kapaciteti kampa u centralnom objektu - motel sa restoranskom kuhinjom i restoranom, zatim u apartmanskim kućama i planinskim kućicama, u drugoj fazi izgradnje, planirani su sportsko rekreativni sadržaji odnosno sportski teren, bazen (8x16 m), zatim pomoćni objekti za smeštaj kvadova, kajaka i mobilijara, sanitarni čvor i pet bungalova.

Objekat za kvadove (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Dina projekt)Objekat za kvadove

Parcela na K.O.Drmanovići bila bi u funkciji neophodnog parking prostora, s obzirom na to da se lokacija kampa nalazi na tromeđi tri katastarske opštine -Akmačići, Drmanovići i Radijević.

Turistički kamp je konceptualno drugačije sadržine u odnosu na konvencionalnu turističku ponudu na samom Zlataru u okviru postojećih hotelsko-smeštajnih kapaciteta, navedeno je u projektu.

S obzirom na to da je lokacija na 5-7 km udaljena od Sjeničkog jezera, kamp bi posetiocu u okviru vikend boravka ponudio posetu jezeru, vidikovcima, pećini kao i druge sadržaje u okviru samog kampa, a preko povezanih subjekata kao npr. prevozom kombi vozilima do okolnih manastira, vidikovaca, najam i vožnja planinskim biciklima, kvadovima, kojima bi sa vodičima prošli atraktivne tačke od interesa u najbližim selima.

Sanitarni čvor (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Dina projekt)Sanitarni čvor

- Planirani sadržaji turističkog kampa mogu biti impuls Turističkoj organizaciji Nove Varoši za eventualne projekte podrške razvoju turizma kroz projektovanje, uređenje i mapiranje više pešačkih, biciklističkih i moto staza. Deo sistema ponude mogu biti treninzi i razvoj kroz interesantne poligone i igre za odrasle kojima bi se zaokružili sadržaj i boravak unutar samog kampa - navedeno je.

Kako se dodaje, planirani objekti unutar kampa realizovali bi se kroz faznu izgradnju, a prema tržišnim rezultatima i ostvarenim prihodima iz turističke sezone u sezonu.

Pomoćni objekat (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Dina projekt)Pomoćni objekat

Investitor je privatno lice, a za projektovanje je bila zadužena agencija Dina projekt iz Prijepolja.

Javni uvid traje do danas.

A. K.
turistički kamp Akmačići Nova Varoš (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.07.2024.  |  Agro, Građevina

Rekonstrukcija Kalenić pijace kreće početkom naredne godine - Poslije obnove postojaće četiri cjeline (FOTO)

Rekonstrukciji i modernizaciji Kalenić pijace krenuće početkom sledeće godine, najavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović. Prva celina obuhvatiće najveći deo pijace sa 510 tezgi, četiri pjacete sa česmama i klupama i biće natkrivena nadstrešnicom. Druga celina će se fokusirati na gastronomske objekte, uključujući prodaju prehrambenih proizvoda i pripremu gotove hrane, dok je treća predviđena za objekat mlečne hale

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.