NavMenu

Zenica - Otvara se livnica, investicija vrijedna oko 40 miliona KM!

Izvor: Dnevni avaz Subota, 08.04.2006. 10:14
Komentari
Podeli


Zenička kompanija ITC i slovenski CIMOS pokreću u radnoj zoni "Zenica 1", u bivšim halama Željezare, novu proizvodnu liniju livnice s obradnim centrom, za potrebe prve ugradnje odlijevka i diskova za najpoznatije svjetske kompanije iz automobilske industrije. Zapravo, radi se o livnici za izradu dijelova za automobilsku industriju. Direktor i vlasnik zeničkog ITC-a rekao je da je petogodišnja proizvodnja unaprijed prodata za poznatog kupca, i iznosi oko 200 miliona KM, a CIMOS već prodaje dijelove za BMW, Citroen...Ovo je ujedno i treća faza razvoja proizvodnje za autoindustriju, jer firma "kćerka" CIMOS TMD-Ai Gradačac već ima godišnju prodaju od 100 miliona KM. To je sve za izvoz, a odnedavno je CIMOS vlasnik BNT Kovačnice u Novom Travniku.

Livnica i odjel za obradu dijelova u Zenici zapošljavat će oko 520 radnika, a slovensko-bosanskohercegovačka investicija za posjed, mašine i pokretanje proizvodnje iznosit će samo u prvoj fazi oko 40 miliona KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.