NavMenu

Cinema City: Dolazi "Put bez povratka 5"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.08.2011. 07:35
Komentari
Podeli

Nakon što su 3D hitovi „Conan barbarin“ i „Auti 2“ tokom praznične sedmice privukle veliki broj ljubitelja filma svih generacija na početku nove školske godine multiplex Cinema City na repertoar donosi dva nova fimska hita namjenjena mlađim generacijama gledatelja, najavljuje održavanje ovogodišnjeg izdanja promotivne akcije Mjesec romantičnih komedija te najavljuje početak pretprodaje ulaznica za nadolazeći 3D horor.

Program multiplexa od 01.septembra predvodi akciona komedija „Spy Kids: U vrtlogu vremena“. U pitanju je četvrti nastavak blockbuster akcionog serijala kojeg je kultni meksički autor Robert Rodriguez, tvorac klasika „Od sumraka do zore“ i „Desperado“ započeo još davne 2001.godine. Originalni film je samo na američkim kino blagajnama otvario zaradu od preko 110 miliona dolara a nakon toga su snimljena još tri nastavka od kojih je novi, snimljen vrhunskom 3D tehnologijom koja će sigruno oduševiti posebno mlađe gledatelje u prvih deset dana prikazivanja inkasirao preko 20 miliona dolara. U novom nastavku u naslovnoj ulozi gledamo omiljenu Rodriguezovu glumicu i ljepoticu Jessicu Albu sa kojoj je već sarađivao na akcijama „Sin City“ i „Machette“ dok u ulogama djece špijuna ovaj put gledamo dvojac koga čine Mason Cook i Rowan Blanchard.

Alba u filmu igra umirovljenu tajnu agenticu, prelijepu Marissu Wilson, sada pomajku dvoje djece koja iznenada biva ponovo aktivirana u službu i pozvana u akciju. Ona uskoro poziva svoje tinejdžere da joj se pridruže u avanturi u kojoj moraju zaustaviti zlog čuvara vremena da preuzme vladavinu nad cijelim svijetom...

Cinema City od 1. septembra donosi novu poslasticu za mlađe generacije gledatelja i to posebno ženskog dijela sa novom fantastičnom romansom „Zvijer“ (Beastly). Film koji je zapravo moderna premisa čuvene bajke o ljepotici i zvijeri rediteljski potpisuje mladi autor Daniel Barnz a u glavnoj ulozi gledamo jednog od najatraktivnijih mladih ljepotana holivuda Alexa Pettyfera, junaka fantastične akcije „Ja sam broj četiri“. U filmu koji je na tragu serijala „Sumrak“ namjenjenog novoj generaciji gledatelja u naslovnim ženskim ulogama gledamo mladu Vanessu Hudgens, jednu od glavnih junakinja hit serijala „High School Musical“ te Mary-Kate Olsen, zvijezdu hita „When in Rome“.

Pettyfer je u filmu sedamnaestogodišnji Kyle, razmaženi, plitak i nevjerojatno popularan princ kraljevstva srednje škole. Kendra, darkerica o kojoj kruži priča da je vještica, jednog dana pretvara ga u jednako neprivlačnoga izvana koliko je takav iznutra. Preostaje mu godina dana da pronađe nekoga tko može proniknuti kroz vanjski izgled i zavoljeti ga, ili će zauvijek ostati "Zvijer"...

Cinema City najavljuje održavanje ovogodišnjeg izdanja promotivne akcije Mjesec Romantičnih komedija. Od 15.septembra ljubitelji žanra i svi parovi imaće priliku da uživaju u najatraktivnijim romantičnim komedijama ovog dijela holivudske sezone uz proizvode partnera akcije, čokolada i pralina Mak Zara koji će i svakom 50-tom gledatelju navedenih naslova darovati i poklon paket proizvoda. Akcija kreće novog remek djela kultnog američkog autora Woody Allena „Ponoć u Parizu“ a nastaviće se 29.septembra novim filmom Anne Faris i Chrisa Evensa „Koji je tvoj broj“, 06.oktobra hitom „Ta luda ljubav“ u kome gledamo Steve Carrella, Juliane Moore, Emmu Stone i Ryana Goslinga a završava 13. oktobra sa još jednim hitom Jasona Batemana i Ryana Reynoldsa „Zamjena“. Pretprodaja ulaznica na blagajnama za mjesec romantičnih komedija kreće od 08.septembra kada i za novi nastavak kultnog 3D horor serijala „Put bez Povratka 5“ koji na repertoar Cinema City stiže 08.septembra za kojeg pretprodaja ulaznica kreće na blagajnama Cinema City od 01.septembra.

Cinema City još jednom podsjeća na novu uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma.

Sve informacije aktuelnih filmskih naslova, pretprodaje ulaznica za nadolazeće filmske hitove, usluge StudID ulaznica svakog ponedeljka, te svih ostalih usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.