Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.08.2011.| 10:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

ITEF 2011: Bh. filmovi izazvali najveću pažnju gledalaca

(Foto: b)

4. Međunarodni Festival Eko i Turističkog Filma – ITEF 2011, organizovan od strane kompanije Centrotrans – Eurolines i agencije Mark IN, a od ove godine i u saradnji sa Autoprevozom - Banja Luka i agencijom AFM iz Banja Luke, polako ali sigurno se približava svom kraju. Zanimljivi turistički i ekološki filmovi i ove godine su osigurali gledanost Festivala od strane putnika – gledalaca.

Četrnaest turističkih filmova iz osam svjetskih zemalja, koji se nalaze u konkurenciji za festivalske nagrade – zlatnu, srebrenu i bronzanu pahuljicu, već je pogledalo više od 200.000 putnika – gledalaca, a njih oko 60.000 glasali su za svoje favorite.

Kao i prošle godine, najveću pažnju i gledanost privukli su bosanskohercegovački filmovi i to; "Eco Queen 2010 - Drežnica" – promotivni film o izboru kraljice prirode, "Kad Garden City kaže laku noć" koji su ujedno rađeni u produkciji agencije Mark IN kao i film "Biser Vrbasa", navode iz Mark In-a.

Bosna i Hercegovina predstavlja veoma zanimljivu turističku destinaciju na kojoj su se stoljećima ukrštavale različite kulture, religije i tradicije. Obzirom da su za vrijeme dosadašnjih festivala putnici – gledaoci najviše bili zainteresovani za filmove iz Bosne i Hercegovine, inicijativa producenata da omoguće i potaknu promociju domaćih turističkih potencijala uvrštavanjem promotivnih filmova u oficijelni program, pokazala se itekako ispravnom.

S obzirom da je promocija domaćih turističkih potencijala jedan od strateških dugoročnih ciljeva Festivala ITEF, iz agencije Mark IN poručuju da će i dalje pružati podršku promociji BH turističkih destinacija stavljanjem na raspolaganje kapaciteta svoje video produkcije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.