NavMenu

Vijeće ministara BiH: Utvrđeni sporazumi za HE Cijevna III i Klinički centar u Banjoj Luci

Izvor: eKapija Srijeda, 24.08.2011. 14:26
Komentari
Podeli

Vijeće ministara BiH utvrdio je danas Prijedlog sporazuma o zajmu i projektu između BiH i Republike Srpske, Elektro Doboja i njemačkog KfW-a za projekat "Hidroelektrana Cijevna III".

Riječ o projektu za izgradnju HE Cijevna III na rijeci Bosni, kapaciteta 13,8 MW, kao i podizanju odgovarajućih bočnih nasipa čiji je cilj stvaranje obnovljivih izvora energije, što će doprinijeti održivom ekonomskom rastu BiH te globalnoj zaštiti klime, saopćeno je iz VMBiH.

Projekat će biti finansiran kreditom od 50 miliona eura, s rokom otplate od 15 godina i grejs periodom od četiri godine, sa alokacijom na RS.

BiH u ovom sporazumu zastupa Ministarstvo finansija i trezora, a Republiku Srpsku Ministarstvo finansija RS.

Vijeće ministara BiH također je utvrdio i Prijedlog sporazuma o zajmu, Faza III Projekta modernizacije bolnica u BiH, između Vijeća ministara BiH i Vlade RS i Eksport-import banke Koreje (vladine agencije za EDCF)

Ovim sporazumom bit će finansiran Projekt rekonstrukcije Kliničkog centra Banja Luka – izgradnja i opremanje Južnog krila.

Iznos predloženog zajma je do 30 miliona dolara, s rokom otplate od 40 godina i grejs periodom od 10 godina, sa alokacijom na RS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.