NavMenu

Austrian Airlines modernizuje avione: Više udobnosti za putnika i više mjesta za noge

Izvor: eKapija Srijeda, 24.08.2011. 09:59
Komentari
Podeli

Austrian Airlines je završio opremanje ukupno 32 aviona tipa Airbus A320 i Boeing 737 novim dizajnom interijera sa novim, modernim, kožnim sjedalima. U Julu 2011, Austrian Airlines je završio i opremanje 21-nog aviona iz obitelji A320 s novim kabinama. Od danas, svih jedanaest aviona tipa Boeing 737 je opremljen novim dizajnom interijera sa inovativnim kožnim sjedalima. To će uslijediti u prvoj polovici 2012, što se tiče A320 aviona, koje je Austrian Airlinesa uveo u svoju flotu tijekom ove godine.

Temeljni element nove kabine su potpuno obnovljena sjedala izrađena od novih, laganih materijala. Sjedala inovativne konstrukcije daju putniku - sa manjim razlikama, ovisno o tipu aviona - do 10 cm više prostora za noge i koljena. Nova sjedala, prekrivena visoko kvalitetnom kožom, također zauzimaju manje prostora, što znači da u prosjeku gotovo 5 mjesta više može biti instalirano u svaki avion. Također, novo sjedište nudi niz različitih pogodnosti: sjedište je između 3 i 5 kilograma lakše od svog prethodnika. To omogućava Austrian Airlines-u smanjenje ukupne težine aviona, a time i potrošnje kerozina što direktno utječe na zaštitu okoliša.

Boja novog dizajna razlikuje se od prethodnog Austrianovog imidža. Sjedala i tepisi su u elegantnoj sivoj, sa naglascima u tipično Austrian crvenoj.

Sljedeći korak je planiran u zimu 2012/2013, kada će Austrian Airlines preurediti kabine svojih aviona na duge relacije. Avio kompanija će također preurediti deset aviona Boeing 777 i 767 s novim, modernim sjedalima u ekonomskoj klasi,sa novim in - flight sustavom za zabavu i novim lie-flat sjedalima u Business klasi. Ukupni dizajn interijera će dobiti novi optički dizajn, te prilagoditi boju novom europskom konceptu.

Austrian Airlines u Bosni i Hercegovini

Posluje u mreži od 130 destinacija diljem svijeta. Putnici iz Sarajeva mogu koristiti jedan od dva dnevna leta za Beč. Središte tvrtke je u Beču (International Airport) koji je idealana poveznica između Istoka i Zapada. Nakon slijetanja u Beč, putnici imaju pristup mreži najvećih europskih letova iz jednog središta: Austrian Airlines nudi letove za više od 100 destinacija u Europi i letove na duge relacije prema Astani, Tokiju , Pekingu, Bangkoku, Delhiju, Dubaiu, Mumbai, Maleu ili u New York, Washington DC i Toronto. U kratko vrijeme, samo 25 minuta, putnici i prtljaga mogu se prebaciti na njihov let, lako i bez gužve. To pomaže putnicima na uštedi vremena na putovanju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.