NavMenu

Zemljište za gradnju vjetroparka u Šavniku zakupiće konzorcijum podgoričkih firmi

Izvor: Mina/Pobjeda Srijeda, 17.04.2024. 15:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Pexels)Ilustracija
Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine zaključilo je ugovor o dugoročnom zakupu na period od 30 godina državnog zemljišta zbog izgradnje vjetroelektrane na lokalitetu Sinjajevina u opštini Šavnik, sa konzorcijumom podgoričkih kompanija N1, Sistem-MNE i Permonte, saopšteno je Pobjedi iz tog resora.

Vlasnici kompanije N1 su Nebojša Kažić i Milan Rapaić sa po 25% učešća u kapitalu. Polovina firme N1 pripada kompaniji Sistem MNE za proizvodnju, promet i usluge, čiji je vlasnik Ljubiša Bošković, a koja je drugi član tog konzorcijuma. Vlasnica Permonta je Branka Vujadinović.

Permonte i Sistem MNE su registrovane na inženjerske djelatnosti i tehničko savjetovanje, a osnovane su 2008, odnosno 2013. godine.

Iz resora na čijem je čelu Janko Odović je saopšteno da je ovaj konzorcijum bio jedini ponuđač za zakup državnog zemljišta.

Tender za zakup na 30 godina državnog zemljišta na Sinjajevini zbog izgradnje vjetroelektrane objavljen je 14. februara, a rok za dostavljanje prijava bio je 1. mart.

Iz Ministarstva su kazali da je u tom roku dokumentaciju otkupio konzorcijum tri podgoričke kompanije, koji je ujedno bio i jedini ponuđač.

- Budući da je navedeni konzorcijum ispunjavao sve uslove propisane tenderom, s njima je zaključen ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta - rekli su iz Ministarstva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.05.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

EBRD za projekte energetske efikasnosti u regionu ulaže 280 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) uložiće u zemlje zapadnog Balkana u trećoj i do sada najvišoj fazi programa energetske efikasnosti 280 mil EUR rečeno je na današnjoj konferenciji "Ozelenjavanje zapadnog Balkana" koju je ova finansijska institucija organizovala u Sarajevu. Direktor regionalnih finansijskih institucija pri EBRD-u Aleksandra Vukosavljević precizirala je da je prva faza programa energetske efikasnosti iznosila 50 mil

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.