NavMenu

RS prodaje građevinsko zemljište na Jahorini firmi sa Pala

Izvor: Capital Petak, 12.04.2024. 11:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eKapija)Ilustracija
Paljanska firma Stam Petrović, u vlasništvu Mirka Petrovića, kupiće od Republike Srpske 337 kvadrata zemljišta na Jahorini, i to po cijeni od 141.540 KM, saznaje portal Capital.

Kako je ovom portalu potvrđeno u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske, Vlada RS je na prošloj sjednici razmatrala Prijedlog odluke o prodaji pomenutog zemljišta neposrednom pogodbom kupcu Stam Petrović, te je taj prijedlog i usvojila.

- Predmet prodaje je zemljište koje je u vlasništvu RS, a koje je prema važećem regulacionom planu dio jedinstvene građevinske cjeline, te se prodaja realizuje u cilju kompletiranja parcele u skladu sa regulacionim planom - istakli su Capitalu u Ministarstvu.

Kako se navodi u tekstu, u pitanju je zemljište četvrte klase, kategorije pašnjak, ukupne površine 337 kvadrata, koje će biti prodato po cijeni utvrđenoj vještačenjem u iznosu od 420 maraka po metru kvadratnom.

- Procedure kompletiranja predmetne građevinske parcele pokrenute su tokom 2022. godine, kada je zemljište i vještačeno - naveli su u Ministarstvu.

Stam Petrović je firma koja je, prema pisanju Capitala, do sad sa Olimpijskim centrom sklopila dobila brojne, kako se navodi, "milionske ugovore".

Jedan od posljednjih takvih ugovora je, piše Capital, onaj za izgradnju ski-lifta Trnovo, za koji će dobiti oko 4,6 mil KM.


Najvredniji od tendera, podsjeća Capital, jeste onaj za izgradnju šestosjedne žičare na Igrištima vrijedan čak 24,5 mil KM, a tu je ugovor za mljevenje kamena na stazama, takođe u ski centru Igrišta, vrijedan 1,3 mil KM, kao i posao nabavke trampolina sa air bagom težak oko 607.000 KM, zajedno sa preduzećem Vertex invest group.

Za Olimpijski centar su, navodi Capital, nabavljali i antikorozivni materijal, kao i kameni materijal.

Ovo preduzeće je, kako piše u tekstu Capitala, u 2022. godini zabilježilo vrtoglav rast prihoda i dobiti - 23,3 mil KM prihoda i 9,8 mil KM dobiti.

Capital navodi i podatke iz 2021. godine, kada su bili u plusu sa 4,6 mil KM, dok su im prihodi iznosili 10,8 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Probijanje tunela Hranjen ponovo u zastoju - Radnici povučeni, poništen tender za nadzor

Radovi na probijanju tunela Hranjen trenutno su obustavljeni, izvođač je povukao radnike, mobilne timove, mehanizaciju i uređaje. Ovo je novinarima potvrdio premijer Vlade BPK Goražde Edin Ćulov, pojašnjavajući problematiku zbog koje je došlo do zastoja. Između ostalih, prije tri sedmice poništen je tender za nadzor nad implementacijom probijanja tunela, a bilo je i spornih pitanja u vezi obezbjeđenja adekvatne dokumentacije koja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.