NavMenu

Izgradnja I transverzale - Oglas za sporazumno pribavljanje nekretnina u općini Centar

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.04.2024. 07:38
Komentari
Podeli
Mapa I transverzale, sa označenim dionicama i poddionicama (Foto: Projektna dokumentacija)Mapa I transverzale, sa označenim dionicama i poddionicama
Zavod za izgradnju KS, u ime i za račun Ministarstva saobraćaja KS - Direkcija za puteve, objavljuje javni oglas radi sporazumnog pribavljanja nekretnina u cilju izgradnje I transverzale na području općine Centar.

Pozivaju se vlasnici nekretnina označenih kao:
- k.č. br. 1176/2 k.o. Sarajevo VI
- k.č. br. 1102/2 k.o. Sarajevo VI
- k.č. br. 1152 k.o. Sarajevo VI
- k.č. br. 1174 k.o. Sarajevo VI

radi sporazumnog rješavanje sticanja prava vlasništva na nekretninama.

Potrebno je da se vlasnici nekretnina jave u prostorije Zavoda za izgradnju KS u roku od 15 dana od datuma objavljivanja poziva (8. april 2024).

- Ukoliko se vlasnici navedenih nekretnina u ostavljenom roku ne jave na ovaj oglas, smatraće se da nisu zainteresovani za sporazumno rješavanje sticanja prava vlasništva na nekretninama, te će se u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji pokrenuti postipak eksproprijacije pred nadležnim organima - navodi se u oglasu.

I transverzala je primarna gradska saobraćajnica koja predstavlja vezu grada Sarajeva sa autocestom A1 na koridoru Vc. Izgradnja I transverzale planirana je Urbanističkim planom Grada Sarajeva još 1985. godine.

S obzirom na planirani fazni način izgradnje, I transverzala je podijeljena na tri dionice i viševpoddionica.Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Građevina

Stanivuković povodom izmjena regulacionog plana: Izgradnja Ćiriličnog parka nikada nije bila upitna

Nakon što se već oglasio najavom da će zaustaviti izmjene regulacionog plana, a povodom pisanja medija da će izmjenama ovog plana umjesto vrtića, odnosno škole, pored Ćiriličnog parka u Banjaluci nići neboder, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je još jednom ponovio da izgradnja Ćiriličnog parka ostaje kako je i najavljena. Naime, u posljednjem tekstu koji je objavljen na zvaničnoj stranici Grada Banjaluka istaknuto je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.