NavMenu

Google kupio Motorolu za 8.800 milijuna eura

Izvor: Lider poslovni tjednik Utorak, 16.08.2011. 09:30
Komentari
Podeli

Google je kupio mobilnog operatera Motorolu za 12.500 milijuna dolara, odnosno za 8.800 milijuna eura, što je najveća Googleova akvizicija dosad, piše elmundo.es

U Googleu se nadaju da će tom akvizicijom zaštititi svoj operativni sustav Android od "prijetnji konkurenata Microsofta, Applea i drugih kompanija". Google je platio 40 dolara po dionici što predstavlja 63 posto premije u odnosu na zaključnu cijenu Motorolinih dionica krajem prošlog tjedna na burzi u New Yorku.

Ovo ulaganje će ojačati poziciju u odnosu na konkurentske kompanije poput Applea te saveza Nokie i Microsofta. (www.elmundo.es)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.