NavMenu

Vjetroelektranu Sinjajevina gradiće konzoricijum podgoričkih kompanija N1, Sistem-MNE i Permonte

Izvor: Vijesti Utorak, 02.04.2024. 08:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/lukasbieri)Ilustracija
Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine zaključilo je sa konzorcijum koji čine podgoričke kompanije N1, Sistem-MNE i Permonte ugovor o zakupu državnog zemljišta u opštini Šavnik na kome će se gradi vjetroelektrana Sinjajevina.

Ovo je zvanični potvrđeno Vijestima u resoru kojim rukovodi ministar Janko Odović.

Ministarstvo državne imovine je 14. februara raspisalo javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina zemljišta u državnoj svojini, a rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu bio je 1. mart.

- U predviđenom roku, samo jedan ponuđač je otkupio aukcijsku dokumentaciju i to konzorcijum koji čine kompanije N1, Sistem-MNE i Permonte, a koji je ujedno bio i jedini ponuđač za zakup zemljišta. Budući da je konzorcijum ispunjavao sve uslove propisane javnim pozivom, sa njim je zaključen ugovor o dugoročnom zakupu državnog zemljišta - kazali su u Ministarstvu.

Riječ je o katastarskim opštinama Baon,Timar, Krnja Jela i Tušinja. Zemljište se daje u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane minimalne instalisane snage 6,6 MW pojedinačno po vjetrogeneratoru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Saobraćaj

Vlada RS nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju - U toku izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu

Vlada Srpske nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju, zemljište na kojem će biti izgrađen je deminirano, a u toku je izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu. Poručeno je to iz Ministarstva saobraćaja i veza RS u odgovoru na poslaničko pitanje Đorđa Vučinića iz Liste za pravdu i red koji je tražio odgovore kada će konačno početi gradnja trebinjskog aerodroma. Iz resornog ministra su prvo podsjetili da je još u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.